Taal:

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Voor 12.00u besteld, vandaag verzonden!
  • Zeer ruim assortiment
  • Grote voorraad
  • Service en vakmanschap!

Blog overzicht


20-03-18

Maak spectaculaire luchtbeelden met een drone

drone

Met een selfiestick verleng je je arm al een heel eind, zodat je niet alleen jezelf, maar ook een hele groep vrienden of dat prachtige vergezicht kunt vastleggen. Wil je écht van een grote afstand fotograferen? Dan is een drone je nieuwe beste vriend. Met zo’n toestel vanuit de lucht fotograferen, opent een zee van mogelijkheden voor bijzondere landschapsfoto’s. Natuurlijk... Bekijk Artikel

Gepubliceerd door
13-03-18

Contrast: cruciaal voor een geslaagde foto

contrast foto

Wie zich bezighoudt met zwart-witfotografie weet het ongetwijfeld al: contrast is bepalend voor de kwaliteit van je eindresultaat. Het creëert diepte en voegt een dimensie toe, waardoor je de kijker uitnodigt of zelfs binnentrekt in je beeld. Maar ook kleurenfoto’s varen wel bij een flinke dosis contrast. Weten hoe je contrast inzet en hoe het je foto’s precies beïnvloedt, is... Bekijk Artikel

Gepubliceerd door
06-03-18

Wat is kleurtemperatuur en hoe vind je de juiste witbalans?

kleurtemperatuur

Een basisvoorwaarde om foto’s te kunnen maken is natuurlijk de aanwezigheid van licht. Maar wist je dat elke lichtbron zijn eigen kleur heeft en dat die wordt aangeduid met een zogenaamde kleurtemperatuur? Bij het fotograferen is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Een woordje uitleg.

Gepubliceerd door
27-02-18

Een fototoestel kiezen: een onbegonnen zaak?

fototoestel kiezen

Tegenwoordig nemen veel mensen enkel nog foto’s met hun smartphone. Toch zijn er heel wat redenen te bedenken om voor een echt fototoestel te kiezen. Vandaag is de beeldkwaliteit van fotocamera’s beter dan ooit tevoren én heb je de keuze uit verschillende types fototoestellen. Zie je door de bomen het bos niet meer? We maken je wegwijs!

Gepubliceerd door
21-02-18

Fotowedstrijd “Live for the story”

fotowedstrijd

Onze fotowedstrijd 2017 in samenwerking met Canon had als thema: “Live for the story”. Het is het thema dat ook Canon zelf lanceerde voor hun promotiecampagne 2017, waarbij ze het fotograferen en het verhaal dat erbij hoort in de kijker wil zetten. Zaterdag 17 februari 2018 vond de prijsuitreiking plaats. Dit keer waren er wel minder inschrijvingen, maar de meeste... Bekijk Artikel

Gepubliceerd door
13-02-18

Een wegwerpcamera: ook anno 2018 leuk om mee te experimenteren

wegwerpcamera

Eind jaren 80, begin jaren 90 liep zowat iedereen rond met een wegwerpcamera. Aangezien we vandaag standaard een smartphone op zak hebben, lijkt zo’n camera een overbodig product geworden, maar niets is minder waar. Het blijft een erg leuk accessoire om mee te nemen op reis, naar een festival of een feestje.

Gepubliceerd door
06-02-18

Op wintersport? Zo fotografeer je sneeuwlandschappen!

sneeuwlandschappen fotograferen

In België kunnen we lang niet altijd op een witte winter rekenen. Liefhebbers van sneeuwlandschappen doen er dus goed aan om koudere oorden op te zoeken, bijvoorbeeld op wintersport. Het is wel zo leuk om tijdens je reis de mooiste landschappen als aandenken te fotograferen, maar hoe doe je dat het best? We geven enkele tips.  

Gepubliceerd door
23-01-18

Wat is het moiré-effect en hoe vermijd je het?

moiré effect

Misschien heb je met een digitale camera al eens geprobeerd een beeldscherm te fotograferen en stonden er op je foto ongewenste, vreemde strepen. Ook bij architectuurfoto’s of foto’s van textiel kunnen zulke strepen opduiken. Dit effect wordt moiré genoemd en kan erg hinderlijk zijn. Enkele tips om het te voorkomen.

Gepubliceerd door
16-01-18

Zó fotografeer je silhouetten

silhouetten

Een silhouet is een beeld van een persoon of een object dat sterk contrasteert met de achtergrond en waarvan enkel de omtrek duidelijk te zien is. Omdat bij silhouetten de details volledig ontbreken, kunnen ze in een foto voor een bepaalde spanning zorgen. Enkele tips voor geslaagde silhouetfoto’s.

Gepubliceerd door