vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
newborn-fotografie

Newborn-fotografie: zó maak je de mooiste foto’s van de allerkleinsten

Vader of moeder worden is een van de meest ingrijpende én mooiste momenten in een mensenleven. Die eerste dagen van puur babygeluk willen heel wat ouders dan ook graag vereeuwigen met een mooie fotoshoot. We vertellen je graag waarop je als fotograaf moet letten bij newborn-fotografie

Wat is newborn-fotografie? 
 

Een fotoshoot met een pasgeboren baby van vijf à twaalf dagen oud noemen we ook weleens newborn-fotografie. Zo’n fotosessie is vaak makkelijker dan met een baby die al iets ouder is. Pasgeborenen slapen namelijk door alles heen en bovendien kun je ze nog vrij makkelijk in allerlei houdingen leggen. Na twaalf dagen worden baby’s al wat actiever en krijgen ze vaak last van acne of krampjes. Voor een vlotte gang van zaken wacht je dus het best niet te lang voor een fotosessie. Let op: de fotoshoot te vroeg inplannen is evenmin ideaal: na een zware bevalling kan een baby tijdens de eerste dagen last krijgen van lichte geelzucht of ‘berg’ (een soort eczeem). 

Een sessie op het ritme van de baby
 

Bij newborn-fotografie komt het erop aan om wat geduld te hebben. Niet jij als fotograaf, maar de baby bepaalt immers het tempo van de sessie. Reken zeker op twee à drie uur voor een leuke shoot en vraag de ouders om extra voeding, luiers en een fopspeen te voorzien. Zo kun je vlot werken en verlies je niet al te veel tijd als de baby moet eten of verschoond worden. Tip: zorg dat het voldoende warm is in de ruimte waar je de shoot doet. Zo voelt de baby zich comfortabel. 


Gebruik zacht licht
 

De huid van de baby is – letterlijk – een teer punt bij newborn-fotografie. Met mooi, zacht licht krijg je de beste resultaten. Je kunt daarvoor een softbox gebruiken óf zelf een ‘lichttentje’ creëren met het witte hemeltje van baby’s wiegje. Flitslicht is zeker een afrader. Niet alleen is dat niet flatterend voor het kindje, je zou er hem of haar ook mee laten schrikken. 
 

Heb oog voor detail
 

Zorg voor voldoende afwisseling bij je fotoshoot. Uiteraard zijn sprekende babyportretten onmisbaar bij zo’n sessie, maar focus je bijvoorbeeld ook eens op details, zoals de kleine handjes of voetjes van de jonge spruit. Zeker in combinatie met de handen van de ouders kan dit fraaie beelden opleveren. 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  babyfoto, fotoshoot baby, baby fotograferen, pasgeboren baby

Categorie: Tips & Tricks