vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
materiaal voor vogelspotters

Vogelspotter? Dit materiaal heb je zéker nodig!

De vogelwereld is bijzonder boeiend en uitgebreid. Geen wonder dat heel wat mensen – ja, ook jongeren – zich er zo graag in verdiepen. Maar hoe word je een echte vogelspotter? En welk materiaal heb je daarvoor nodig? We helpen je een eind op weg! 

Twee onmisbare items voor vogelspotters
 

Vogelspotters of vogelaars zijn mensen die graag de natuur intrekken om daar vogels in hun natuurlijke habitat te observeren. Voor deze hobby heb je in principe heel weinig nodig. Uiteraard moet je interesse en veel geduld hebben, maar dat is zo bij de meeste hobby’s. 

Qua materiaal zijn slechts twee items onmisbaar: een kwalitatieve verrekijker en een degelijke vogelgids. Een bekend werk is bijvoorbeeld de ‘ANWB Vogelgids van Europa’, ook wel de Svensson genoemd, naar een van de auteurs. 

Tegenwoordig bestaan er ook nuttige apps voor vogelspotters, zoals de Collins Bird Guide. Daarnaast kun je ook heel wat informatie vinden op gespecialiseerde websites en forums. 

Een goede verrekijker kiezen
 

Verrekijkers zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Als je vooral vanop een vaste plek vogels wil observeren, kun je een verrekijker met één lens of monoculair overwegen. Plan je om veel rond te trekken? Dan is een exemplaar met twee lenzen (binoculair) handiger. 

Cruciaal voor een verrekijker is de vergrotingsfactor. Om vogels te spotten is die idealiter acht of tien. 

Ook belangrijk is de beeldstabilisatie en het gezichtsveld. Zeker bij een sterke vergroting wil je geen onrustig beeld. Overweeg eventueel een statief voor je verrekijker, zodat je urenlang comfortabel kunt turen. Let wel: om een verrekijker op een statief te monteren heb je een speciale statiefadapter nodig. 


Vogels fotograferen
 

Wil je een stap verder gaan en ook vogels fotograferen? Dan is een telelens onmisbaar. Ook een monopod, een snel en wendbaar statief op één poot, is erg handig. Als je vogels tijdens hun vlucht wil fotograferen, kies je het best ook voor een camera met een snelle autofocus en de mogelijkheid om in burst mode te fotograferen. 

Ben je op zoek naar een verrekijker, camera of statief om de natuur in te trekken? Neem zeker een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  vogels spotten, vogels fotograferen, verrekijker kopen, materiaal vogelspotter, vogelaar

Categorie: Tips & Tricks