vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie: hoe laat je een toekomstige mama stralen?  

De zwangerschap is een bijzondere periode voor elke aanstaande moeder. Er zijn dan ook heel wat zwangere vrouwen die graag een mooie fotoreportage van hun gezegende toestand willen laten maken. Ontdek onze tips voor geslaagde zwangerschapsfotografie

1. Zorg voor een goede voorbereiding 
 

Als je een aanvraag krijgt voor een zwangerschapsshoot, plan je het best eerst een kennismakingsgesprek. Zo kom je te weten welke richting de aanstaande moeder uit wil met de shoot en of jij je daarin kunt vinden. Vraag of het om een soloshoot gaat, of dat de partner en eventuele eerdere kinderen ook gefotografeerd worden. Tip: een dier, bijvoorbeeld de hond des huizes, in de shoot betrekken, kan tot erg leuke resultaten leiden. 

Bespreek samen de locatie waar de shoot zal plaatsvinden en geef enkele tips voor de kleding. Uiteraard wil je dat de zwangere buik van de mama in spe mooi in beeld komt. Een fraaie beha of een bikini zijn een optie, maar ook een shirt of hemd dat de moeder makkelijk omhoog kan rollen kunnen zeker. Eventueel kun je voorstellen om een visagiste in te huren om de aanstaande mama nog meer te doen stralen. 

Last but not least: kies een goeie datum voor de shoot. Je wil natuurlijk dat de zwangere buik zo duidelijk mogelijk is, maar als je té lang wacht kan het kindje al geboren zijn voor je aan fotograferen toekomt. Vermijd ook dat de aanstaande moeder in heel dunne kledij buiten in de kou moet staan. Tijdens de winterperiode plan je het best een shoot in de studio

 

2. Stel het model op haar gemak 
 

Zwangere vrouwen kunnen zich soms wat onzeker voelen over hun lichaam. Maar tijdens de dag van de shoot is het cruciaal dat het model zich comfortabel voelt, zo niet zal dat merkbaar zijn aan het resultaat. Moedig je model dus aan en geef haar gerust wat complimentjes.  
 

3. Gebruik een lichtscherpe lens 
 

Als je de focus wil leggen op het model en haar zwangere buik, is een zachte achtergrond wel mooi. Gebruik daarvoor een lichtsterke lens met een laag f-getal en houd de ISO-waarde ook laag. Veel kans op bewegingsonscherpte is er niet, aangezien het model redelijk stil zal staan. 
 

4. Experimenteer met het licht 
 

De belichting bij een zwangerschapsfotoshoot is een kwestie van smaak. Veel vrouwen verkiezen zacht licht, maar in principe kan hard licht net zo goed. Met een groot raam en een reflectiescherm kun je mooie resultaten bereiken. Fotografeer je in de studio? Dan kun je eindeloos experimenteren. 


5. Zwangerschapsfotografie: nabewerking mág 
 

Veel vrouwen hebben er geen bezwaar tegen dat kleine onvolkomenheden in de zwangerschapsfoto’s digitaal weggewerkt worden. Overdrijf evenwel niet en vermijd dat je model er als een plastic pop gaat uitzien. 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  zwangerschapsfotografie

Categorie: Tips & Tricks