vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
foto’s bewaren in de cloud

Je foto's bewaren in de cloud: een slim idee of niet?

Met de opkomst van smartphones met ingebouwd fototoestel bewaren almaar meer mensen hun kostbare foto’ in de cloud. Maar is dat wel zo veilig?  Je ontdekt het in dit artikel.

Het gemak van foto’s in de cloud
 

Je smartphone heb je zowat altijd op zak en dan kan het aantal foto’s dat je neemt flink oplopen. Dankzij je internetverbinding kun je al die honderden of duizenden foto’s makkelijk opladen op een externe server van een techbedrijf zoals Apple of Google: de ‘cloud’. Raak je je telefoon kwijt of gaat hij stuk, dan kun je je foto’s makkelijk recupereren en op je nieuwe toestel zetten. 

Klinkt handig en dat is het ook. Bovendien zijn internetexperts het erover eens dat de cloud veilig is. “Google heeft belachelijk veel geld voor beveiliging en daarom vertrouw ik het”, zegt ethisch hacker Inti De Ceukelaire daarover aan De Standaard. Pascal Gerrits, hoofdredacteur van Shoot magazine treedt hem bij: “De kans dat ik mijn foto’s thuis kwijtraak is groter dan dat bedrijven als Apple en Google ze verliezen. Ze zijn daar goed beveiligd.”

 

Maak een fysieke back-up
 

De cloud mag dan goed beveiligd zijn, toch raden de experts aan om daarnaast nog een fysieke back-up te maken, ‘voor de zekerheid’. Zet je foto’s daarom ook op je vaste computer thuis én maak nog een extra kopie op een externe harde schijf. Zo ben je helemaal zeker dat je nooit een foto verliest, zelfs niet als er iets grondig mis zou lopen met je cloudaccount. 

Ten slotte is het cruciaal om je cloud goed af te schermen met een sterk wachtwoord. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat hackers toegang krijgen tot jouw foto’s. Écht belangrijke foto’s of beelden waarvan je niet wilt dat iemand anders ze ooit ziet, zet je daarom het best niet in de cloud. Herinner je de vele ‘leaks’ van naaktfoto’s uit de cloud van verschillende Hollywoodactrices. Met gelekte vakantiekiekjes kunnen hackers gelukkig heel wat minder aanvangen.

 


Welke cloudservice kiezen?
 

iCloud van Apple en Google Foto’s zijn de twee meestgebruikte clouddiensten. Beide bieden een beperkt aantal gigabyte gratis cloudruimte aan. Wil je meer, dan moet je betalen. Daarnaast bestaan er nog tal van andere diensten zoals Flickr, Dropbox, pCloud en Microsoft OneDrive, al blijven de standaardapps van Apple en Google wel het handigst omdat ze automatisch synchroniseren.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  icloud, Google foto’s, back-up, foto’s opslaan in de cloud, foto’s bewaren in de cloud, foto’s in cloud zetten, foto opslag cloud

Categorie: Tips & Tricks