Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
communie- en lentefeestfoto’s

Zo maak je de mooiste communie- en lentefeestfoto’s 

Een prachtige foto van het feestvarken op een communie- of lentefeest is net zo belangrijk als een feestelijke outfit, lekker eten en de aanwezigheid van vrienden en familie. Een geslaagde foto is namelijk de mooiste herinnering aan deze speciale dag. Wij geven je enkele tips om de communicant of ‘feesteling’ vast te leggen op de gevoelige plaat.

Breng het kind in jezelf naar boven 
 

Een communie- of lentefeestshoot mag erg speels zijn. Werk met leuke props en laat je creativiteit de vrije loop. Zorg vooral dat zowel het kind en jij als fotograaf plezier maken. Sommige kinderen hebben wat aanmoediging nodig om zich vlot te bewegen voor de camera. Laat hen in dat geval opgaan in een spel en neem ongemerkt foto’s. Uit die spontaniteit komen vaak de mooiste beelden! 

Geef je foto karakter
 

Het is belangrijk dat familie en vrienden het karakter van het kind meteen herkennen op de foto. Een geforceerde setting in een studio kan onnatuurlijk en saai overkomen. Je kunt misschien inspiratie putten uit de hobby of de leefwereld van het kind. Geef hem of haar een voetbal, een skateboard of laat de deugniet in de bomen klimmen. Zolang het kind maar zichzelf kan zijn!   


Vermijd kikvors- of vogelperspectief
 

Voor een geslaagde foto zet je jezelf het best op ooghoogte van het kind. Zo leg je niet alleen sneller de connectie met je model, het kind hoeft ook niet op of neer te kijken. Dat kan er namelijk wat vreemd en amateuristisch uitzien. Bovendien kun je op ooghoogte beter de blik van het kind ‘vangen’.
 

Kies voor kleur 
 

Een communie of lentefeest is een heugelijke gebeurtenis, dus je foto moet pure vreugde uitstralen. Speel met levendige kleuren en licht om het beeld een kinderlijk en feestelijk karakter te geven. Je model draagt hoogstwaarschijnlijk wit, dus kies je het best voor een felle achtergrond als contrast. Trek bijvoorbeeld naar een bloemenweide op het platteland of kies een kunstige graffitimuur in de stad als decor.  

Ben je op zoek naar een geschikt fototoestel om de mooiste communie- of lentefeestfoto’s mee te nemen? Neem dan een kijkje op onze webshop


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  communie- en lentefeestfoto’s, fotografie communie, fotografie lentefeest, fotografietips, kind fotograferen

Categorie: Tips & Tricks