Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
4 inspirerende profielen van fotografen op Instagram

Inspiratie opdoen? Deze 8 fotografen moet je zeker volgen op Instagram

Instagram is vandaag zonder twijfel hét digitale platform bij uitstek om foto’s aan de buitenwereld te tonen. Logisch dus dat heel wat illustere en minder illustere fotografen het medium gretig omarmen. Maar je kunt niet alleen zelf foto’s (en video’s) op Instagram posten, je kunt je er ook laten inspireren door de beelden die je collega-fotografen de wereld insturen. Acht voorbeelden van fotografenprofielen die je aandacht meer dan waard zijn.

De legende: Steve McCurry
 

Steve McCurry is een van de bekendste namen uit de wereld van de fotojournalistiek. Eén blik op zijn Instagram-account en je beseft dat deze man in de loop der jaren al in heel wat landen geweest is en tal van verschillende culturen voor zijn lens gehad heeft. Zijn foto’s zijn technisch foutloos en vaak adembenemend mooi.
 

Janske, meesteres van het landschap
 

Als je van landschappen houdt, is de Instagram-pagina van Janske – haar familienaam houdt ze geheim – een must. Je ontdekt er desolate en vaak mysterieuze plekken die doen mijmeren. Heel af en toe duikt er een dier op in haar beelden, zoals een kat of een eekhoorn.
 

Natuurfotograaf Martin Dellicourt
 

Voor meer dieren in hun natuurlijke omgeving (meestal het bos), zit je dan weer goed op de pagina van Martin Delllicourt. Nu ja, ‘dieren’: meestal beperkt hij zich tot één exemplaar per foto, maar dat eist wel meteen de hoofdrol op. Een tijd geleden interviewden wij Martin over zijn manier van werken.
 

Sport- en actiefotograaf Jarno Schurgers
 

Wil je het liever wat dynamischer? Dan is de pagina van Jarno Schurgers misschien wel iets voor jou. Jarno is vooral bekend voor zijn foto’s voor Red Bull, maar doet uiteraard veel meer. In ons interview met hem lees je meer over zijn werk en ontdek je waarom hij zo graag met een Nikon Z 9 werkt.
 

Documentair fotograaf Peter Mitchell
 

De Brit Peter Mitchell dwaalt al meer dan veertig jaar rond in de omgeving van Leeds om alles wat hij daar ziet op beeld vast te leggen. Vrolijk word je niet van zijn pagina ‘Strangely Familiar’. Vaak toont hij je troosteloze plekken met verloederde gebouwen. Ook kleine, vergeten winkeltjes komen veel voor in zijn werk.
 

Portretfotografe Daniëlle Van Zadelhoff
 

Danielle van Zadelhoff kreeg pas in 2013 voor het eerst een camera in handen, maar al snel gingen haar foto’s via sociale media de wereld rond. Haar doel? Specifieke emoties bevriezen in de tijd. Haar portretten hebben iets statisch en lijken soms wel oude schilderijen. Toch benadrukt de fotografe zelf altijd heel intuïtief te werk te gaan.
 

De muziekliefhebbers: Alex Bartsch en Jurgen Vantomme
 

Heb je een zwak voor de magie die uitgaat van oude platenhoezen? Dan ga je de Instagram-pagina van de Britse fotograaf Alex Bartsch zeker de moeite vinden. Bartsch gaat op zoek naar de locaties waar reggae-artiesten ooit geposeerd hebben voor de hoezen van hun platen en houdt die in het decor, zodat ze naadloos aansluiten. De Belgische freelancefotograaf Jurgen Vantomme doet trouwens hetzelfde met platen van artiesten van bij ons zoals Arno, Johan Verminnen of Hooverphonic.
 

Fotografen zoeken op Instagram
 

Uiteraard zijn dit handvol profielen maar het topje van de ijsberg. Instagram is een ware schatkamer voor wie zich wil laten inspireren. Wil je een bepaald soort fotografen volgen, zoek dan op relevante hashtags zoals #blackandwhitephotography, #concertphotography of – misschien wel dé klassieker op Instagram: #foodporn.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: instagram tips, instagram fotografie, bekende fotografen, instagram hashtag fotografie, leuke instagram accounts