vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
drone-luchtfotografie

Maak spectaculaire luchtbeelden met een drone

Met een selfiestick verleng je je arm al een heel eind, zodat je niet alleen jezelf, maar ook een hele groep vrienden of dat prachtige vergezicht kunt vastleggen. Wil je écht van een grote afstand fotograferen? Dan is een drone je nieuwe beste vriend. Met zo’n toestel vanuit de lucht fotograferen, opent een zee van mogelijkheden voor bijzondere landschapsfoto’s. Natuurlijk is het simpele feit dat je een drone gebruikt niet voldoende om mooie beelden te maken. Lees er daarom onze tips op na!

Wat saai lijkt op de begane grond …


Laat je niet misleiden: landschappen die er ongelofelijk saai uitzien wanneer je er middenin staat, zijn dat vanuit de lucht vaak allesbehalve. De meeste landschappen en gebouwen ontstaan uit een grondplan, waardoor je met een drone net hun mooiste kant capteert. Denk dus niet te gauw dat het niet de moeite loont om je drone de lucht in te sturen, maar geef elke omgeving een kans! Soms ontstaan de beste foto’s op plekken waar je het minste van verwacht. Check natuurlijk wél eerst of je überhaupt met je drone aan de slag mag, en aan welke vereisten die dan moet voldoen.


Laat het weer geen roet in het eten gooien


Een dure drone die onherstelbare schade oploopt, is een regelrechte ramp. Installeer daarom een weer-app op je smartphone en laat je drone niet zomaar in eender welke omstandigheden los. Let bovendien op de Kp-index, die de zonnewind meet. De zon stoot namelijk continu elektromagnetisch geladen plasmadeeltjes de ruimte in, en die deeltjes kunnen je gps-ontvangst beïnvloeden, waardoor je drone gedesoriënteerd raakt. Als je hem niet goed in de gaten houdt of niet helemaal onder controle hebt, is dat uiteraard geen goed nieuws.


Google Maps als inspiratiebron


Geen idee waar je leuke luchtbeelden kunt schieten? Kijk dan eens rustig rond op Google Maps. Misschien vind je bij jou in de buurt wel interessante locaties die je anders gewoon over het hoofd zou zien. Vraag wel altijd aan de eigenaar of je er je drone mag gebruiken.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: drone, luchtfotografie

Categorie: Tips & tricks