vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Instagram-foto’s

Zó vermijd je de clichés op Instagram-foto's

Het valt niet te ontkennen: Instagram is vandaag dé app voor wie graag fotografeert en wil dat zijn foto’s gezien worden. BV’s, fitnessgoeroes en andere ‘influencers’ maken grote sier op dit sociale medium, maar ook jij als fotograaf kunt er je voordeel mee doen – op voorwaarde dat je het goed aanpakt en de clichés vermijdt. Hoe je dat doet? We geven je enkele waardevolle tips. 

Onderscheid je op Instagram als fotograaf
 

Als je je Instagram-profiel als portfolio wil gebruiken, moet dit als dusdanig herkenbaar zijn. Foto’s van je meest recente maaltje of selfies met duckface hebben hier dan ook geen plaats. Wil je toch graag enkele persoonlijke momenten delen? Dan doe je er goed aan om daarvoor een aparte (privé)account aan te maken. Je ‘fotografieprofiel’ reserveer je het best voor je artistieke uitingen. 

 

Vermijd de filters
 

Wie Instagram zegt, zegt filters. Toch kun je daar als fotograaf maar beter aan weerstaan. Door de standaardfilters van Instagram te gebruiken, zien je foto’s er al snel als dertien-in-een-dozijn uit. En dat is uiteraard wat je als fotograaf net niét wil. Is het nodig om je beelden te bewerken alvorens je ze post? Doe dit dan in Photoshop of een ander professioneel fotobewerkingsprogramma dat je meer controle biedt. 


Denk aan het formaat
 

Instagram-foto’s zijn in de regel vierkant – al zijn rechthoekige formaten tegenwoordig evengoed mogelijk. Hou daar rekening mee wanneer je foto’s voor je profiel selecteert. Als fotograaf die de lat hoog legt, wil je natuurlijk dat elk aspect van je beelden pico bello is, en zeker ook de compositie. Wil je liever rechthoekige beelden posten? Overweeg dan om een brede witte rand aan je foto’s toe te voegen. 
 

Gun een blik achter de schermen met stories
 

Instagram is natuurlijk meer dan enkel de foto’s op je profiel. Zo heb je de mogelijkheid om stories te creëren. Die optie kun je bijvoorbeeld gebruiken om je volgers een blik achter de schermen van je fotosessies te gunnen. Ook voor alternatieve versies van de foto’s op je profiel zijn stories ideaal. 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:   likes instagram, instagram fotograaf, instagram portfolio, instagram, instagram feed

Categorie: Tips & Tricks