vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
portretfotografie

5 tips voor een geslaagde gezinsfotoshoot

Heel wat gezinnen kloppen aan bij een fotograaf voor een professionele fotoshoot. Niets leuker dan enkele mooie gezinsfoto’s om de woonkamer mee op te fleuren, toch? Maar hoe pak je zo’n fotoshoot met een gezin het best aan als fotograaf? We geven je graag enkele nuttige tip.

1.    Plan een voorbereidend gesprek
 

Als fotograaf is het belangrijk om te achterhalen wat het gezin precies verwacht van de fotoshoot. Fotografie is namelijk een creatief vak, waarmee je alle kanten uit kunt. Wil het gezin een shoot in je studio? Of trekken jullie de natuur in? Worden het geposeerde portretten of mag het allemaal wat losser? Misschien kan een speciale hobby of een familietraditie centraal staan in de shoot?


Om dat allemaal te bepalen plan je het best een voorbereidend gesprek – of pleeg je op z’n minst een telefoontje om te overleggen. Ja, als fotograaf heb je ook sociale vaardigheden nodig.


2.    Kies een geschikte locatie én moment
 

Hebben jullie een concept in gedachten? Dan volgt de praktische uitwerking. De locatie is daarbij cruciaal. Zorg ervoor dat die niet alleen fotografisch interessant is, maar ook praktisch haalbaar. Mogen jullie er zomaar binnen? Is er voldoende ruimte om verschillende poses en standpunten uit te proberen? Kun je er je materiaal (belichting, attributen, …) makkelijk opstellen? 

Ook het tijdstip van de shoot is van belang: het moment van de dag bepaalt namelijk de lichtinval. 


3.    Besteed aandacht aan de kledij
 

Alledaagse kledij is prima, maar vraag misschien toch dat elk gezinslid enkele verschillende setjes meebrengt. Zo kun je tijdens de shoot de kleuren beter op elkaar en op de achtergrond afstemmen.


4.    Stel het gezin op z’n gemak tijdens de fotoshoot
 

Als fotograaf ben je ook de regisseur van de fotoshoot. Het is vooral belangrijk dat je iedereen op z’n gemak stelt. Tip: een grapje tussendoor doet vaak wonderen. Maar geef zeker ook duidelijke aanwijzingen, zonder dat je de gezinsleden opjut. 


5.    Let op je techniek
 

Natuurlijk geldt voor een gezinsfotoshoot wat voor élke fotosessie geldt: respecteer steeds de ‘basisregels’ van fotografie. Compositie, perspectief, scherptediepte en belichting blijven dus van belang.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: gezinsfotoshoot, fotoreportage gezin, fotoshoot met gezin, fotosessie gezin

Categorie: Tips & Tricks