vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Hoe poseren voor een foto? 5 onmisbare tips

Koppels fotograferen: 5 tips voor een schitterend resultaat

Vaak komen koppels naar een fotograaf met de vraag voor een romantische shoot. Maar hoe doe je dat, de liefde in beeld brengen? We geven je graag enkele tips om koppels op een leuke en niet-kleffe manier te fotograferen.

1.    Geef het koppel inspraak
 

Elk koppel is anders en weet beter dan wie ook wat ze leuk vinden. Geef de partners dan ook vooraf inspraak in de fotoshoot. Laat hen de stijl bepalen en bespreek waar de sessie zal plaatsvinden (op locatie of in je studio) en welke kledij ze zullen dragen. Dring niets op en grijp zeker niet terug naar ‘standaard’ oplossingen.
 

2.    Creëer een losse sfeer
 

Als fotograaf bij een romantische shoot kun je je al snel een indringer voelen. Zit de geliefden daarom niet te dicht op de huid, maar laat hen alle ruimte om zichzelf te zijn. Geef het koppel iets te doen (wandelen bijvoorbeeld, of gezellig iets drinken), maar geef niet voortdurend instructies.
 

3.    Overhaast niets

 

Voor een fotosessie met een koppel trek je het best één à anderhalf uur uit. Wil je meerdere locaties bezoeken, reken dan op een halve dag. Zo hebben jullie alle ruimte om wat te improviseren en in te spelen op spontane gebeurtenissen.

 

4.    Focus op blikken en houdingen
 

Partners die helemaal gek zijn op elkaar, dat zie je meteen. Breng daarom niet té veel van de omgeving in beeld, maar focus je op het koppel zelf, op hun blikken en hun houdingen. In sommige gevallen spat de verliefdheid er gewoon af.
 

5.    Koppels fotograferen: hou het zacht

 

Romantische fotoshoots zijn in de regel het best gebaat met een zachte belichting en discrete kleuren. Het kan ook leuk zijn om te kiezen voor zwart-wit of – waarom niet? – om de hele sessie met een polaroidcamera te doen.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: koppel fotografie, loveshoot, romantische fotoshoot, romantische foto’s

Categorie: Tips & Tricks