Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
hedendaagse fotografen

Maak kennis met deze vijf hedendaagse fotografen

Om je eigen fotografiestijl te ontwikkelen, heb je ervaring, techniek én inspiratie nodig. Dat laatste kun je halen uit de wereld rondom je: uit de natuur, lekker eten, architectuur, … Maar je kunt ook heel wat bijleren uit het werk van andere (bekende) fotografen. Maak kennis met deze vijf toptalenten, die hun stempel drukten op de hedendaagse fotografie.  

1. Annie Leibovitz: portretten vol emotie
 

De Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz begon haar succesvolle carrière bij het magazine Rolling Stone. Zij maakte van het blad het iconische tijdschrift dat het nu is. Later stapte ze over naar Vanity Fair waar ze furore maakte met haar indringende portretten van celebrities. In haar werk toont Leibovitz het karakter van het model in een persoonlijke setting. Haar bekendste foto is een intieme omhelzing tussen John Lennon en Joko Ono, toevallig genomen op de dag dat Lennon werd doodgeschoten.  
 

2. Gregory Crewdson: intrigerende filmscènes 
 

Gregory Crewdson, eveneens een Amerikaan, heeft een opvallend filmische stijl. Zijn foto’s zijn dan ook geen gelukkig toeval. Ieder detail in de setting ensceneert hij vakkundig. Het resultaat is vaak verbluffend! Elk beeld vertelt een dramatisch verhaal dat zo de plot van een kaskraker zou kunnen zijn. 


3. Andreas Gursky: oneindige symmetrie
 

De Duitse fotograaf Andreas Gursky staat bekend om zijn symmetrische, sterk bewerkte foto’s. Hij fotografeert bestaande plaatsen en neemt daar bepaalde elementen uit die hij steeds opnieuw herhaalt tot één gigantisch werk. Zo creëert hij oneindig lijkende appartementsblokken, velden en dystopische landschappen. 
 

4. Cindy Sherman: talent voor én achter de camera
 

De Amerikaanse kunstenares Cindy Sherman studeerde aanvankelijk schilderkunst. Maar haar liefde en talent voor fotografie kregen al snel de bovenhand. Cindy speelt de hoofdrol voor én achter de camera, want ze speelt zelf voor model. Toch kun je haar werk geen zelfportretten noemen, aangezien ze zich telkens een andere rol aanmeet.
 

5. Martin Parr: het leven zoals het is
 

Martine Parr is een Britse documentairefotograaf. Hij werpt een kritische blik op de maatschappij en fotografeert de samenleving zoals hij die aantreft. Parr regisseert dus weinig of niets en dat leidt tot onthutsende, maar vaak ook grappige beelden.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  beroemde fotografen, hedendaagse fotografen, fotografie inspiratie, Annie Leibovitz, Gregory Crewdson, Andres Gursky, Cindy Sherman, Martin Parr

Categorie: Tips & Tricks