vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
weerfoto

Zo maak je een tv-waardige weerfoto

Doen de namen Alexander Manhaeghe, Johan Töpke of Frank Vergucht een belletje rinkelen? Nee? Het zijn drie amateurfotografen die met hun beelden regelmatig het weerbericht op Eén halen. Wil je met jouw weerfoto’s in hun voetsporen treden en net als zij het weerpraatje van Frank, Sabine of Bram opluisteren? Lees dan snel verder en ontdek wat je precies moet doen om met jouw foto op tv te komen.

Een goede weerfoto maken
 

Alles begint natuurlijk met een goede foto. In onze blog vind je daarvoor tal van tips en nuttige informatie. Zo vertelden we je al hoe je sprekende landschapsfoto’s kunt maken en gaven we je goede raad om een zonsopgang, wolken, mist, bliksemschichten en een regenboog op de gevoelige plaat vast te leggen. Leef je helemaal uit, in je eigen stijl en met je eigen technieken, maar zorg ervoor dat ‘het weer vandaag’ duidelijk het hoofdonderwerp van je foto is.
 

De tips van Frank Deboosere
 

Wie beter dan weerman Frank Deboosere zelf kan je vertellen aan welke regels je weerfoto moet voldoen om in het weerbericht te verschijnen? Op zijn website vermeldt hij vier belangrijke richtlijnen:

  • De foto moet recent zijn. Sterker nog: hij mag hooguit enkele uren oud zijn.
  • Uiteraard moet de foto scherp zijn.
  • Je mag geen filter gebruiken. Ook ‘technische snufjes’ zoals HDR of ‘bracketing’ zijn uit den boze.
  • De foto moet ‘leuk’ zijn en de sfeer van de dag goed weergeven. Hoewel het weer het hoofonderwerp is, mogen er gerust ook mensen op staan.

Ten slotte heeft Frank nog twee tips. Met een foto van regenweer en grijze lucht maak je meer kans om uitgekozen te worden. Regenbogen en mooie wolkenhemels worden namelijk veel meer ingezonden. Ook zijn inzendingen uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zeldzamer dan inzendingen uit Oost- en West-Vlaanderen.
 

Jouw weerfoto inzenden
 

Het volstaat om jouw weerfoto (maximum één per dag) te posten op Twitter, Instagram of Facebook met de hashtag #vrtweer. Vermeld duidelijk je volledige naam en de plaats en het tijdstip van je opname. ‘@frankdeboosere’ taggen is niet nodig, zo meldt de sympathieke weerman nog.Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: weerfoto, weerfoto inzenden, weerfoto insturen, foto weerbericht, weerfoto vrt, Frank Deboosere, weerbericht

Categorie: Tips & Tricks