vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Een familiefeest fotograferen

Een familiefeest fotograferen: zo houd je het gezellig

Kerst, oudejaarsavond, nieuwjaar, … De komende periode zijn er heel wat gelegenheden om nog eens gezellig samen te zijn met de hele familie. En uiteraard is het leuk als er van die bijeenkomsten ook een aantal mooie foto’s gemaakt worden. Maar haal je camera niet te pas en te onpas boven, want dat zou weleens de sfeer kunnen verpesten. We geven je graag enkele tips om je familiefeest te fotograferen én gezellig te houden. 

1. Gebruik ‘discreet’ materiaal 
 

Als fotograaf ken je het belang van een goede camera en dito objectieven. Toch is het geen goed idee om met opzichtig materiaal aan te komen draven tijdens een familiefeest. Het komt enorm opdringerig over als je met een grote lens begint te zwaaien of een statief gaat opstellen. Je neefjes en nichtjes zullen waarschijnlijk selfies maken met hun smartphone. Met een kwalitatief, maar discreet toestel kun jij als geoefend fotograaf zéker mooie resultaten behalen. 

 

2. Stel je camera op voorhand in
 

In het ideale geval moet je tijdens het nemen van je foto’s door geen instellingen meer veranderen. Het is dan ook een goed idee om vroeg op het familiefeest te arriveren, de lichtomstandigheden te evalueren en je camera meteen correct in te stellen voor de hele avond. 
 

3. Vraag of je mag fotograferen 
 

Zomaar je oom in het vizier nemen terwijl hij van zijn soep slurpt, is nogal onbeleefd. Vraag altijd eerst of het oké is als je een foto neemt. Door voor je afdrukt gewoon “Fotootje, oom Dirk?” te vragen, kun je al veel gedaan krijgen. Wordt iemand liever niet in close-up gefotografeerd, heb daar dan ook respect voor. 

4. Organiseer enkele korte fotomomenten 
 

Een groepsfoto bij het aperitief of tijdens het uitpakken van de cadeautjes? Als je het kort houdt, zullen weinig familieleden daar een probleem van maken. Zulke foto’s waarop iedereen, van jong tot oud, prijkt zijn vaak lang gekoesterde souvenirs. 


5. Polaroidfoto’s kunnen voor sfeer zorgen 


Foto’s maken kan ook een leuke activiteit zijn, waar iedereen aan kan deelnemen. Heb je er al eens aan gedacht om in de plaats van je gewone toestel, een instantcamera (Polaroid of andere) mee te nemen naar je familiefeest? Zo breng je er meteen de goeie sfeer in. 


6. Maak een goede selectie 
 

Misschien wel onze belangrijkste tip: gooi niet zomaar alle foto’s die je gemaakt hebt online. Vraag je bij elk beeld af of het wel flatterend is voor de geportretteerde personen. Een foto van een dronken familielid is misschien wel even grappig, maar hoeft niet per se de wijde wereld ingestuurd te worden. Een goede selectie is dus beter klein, maar fijn. Zo behoud je de lieve vrede in je familie. 

Op zoek naar een camera om de komende familiefeesten op de gevoelige plaat vast te leggen? Neem een kijkje in onze webshop of neem contact op voor meer informatie. 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  feest fotografie, feest tips, fotografie tips, eindejaarsfeesten, kerstfoto, prettige feestdagen, kerstsfeer foto’s

Categorie: Tips & Tricks