vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
videoclip maken

Videoclips maken met een 'gewone' camera: een haalbare kaart?

Pop- en rockmuziek draait om heel wat meer dan de liedjes alleen. Ook het imago van de artiest is cruciaal. Met een videoclip kun je dat extra in de verf zetten en het publiek helemaal meenemen in jouw muzikale trip. Vandaag is het makkelijker dan ooit om met relatief goedkope apparatuur fraaie clips te maken. Zien we er binnenkort eentje van jou? 

♫ Video Killed the Radio Star ♫
 

Muziekzender MTV heeft in de jaren tachtig het fenomeen van de videoclip grootgemaakt. Geen wonder ook dat het eerste nummer dat ze ooit uitzonden de bekende hit van The Buggles was. 

Vandaag worden clips niet zo vaak meer vertoond op tv, maar dat betekent zeker niet dat deze kunstvorm dood is, integendeel. Sinds de opkomst van YouTube en co kan in principe iedereen een clip maken en verspreiden. Alleen zien we vandaag een groot verschil in kwaliteit … Het komt er dan ook op aan om origineel uit de hoek te komen én om een technisch vlekkeloos resultaat af te leveren. 
 

Filmfunctie in haast elke camera
 

Vandaag is de technologie zodanig gevorderd dat je haast met elke fotocamera  ook kunt filmen. Vaak is de kwaliteit zeer goed en zelfs beter dan die van dure videocamera’s van enkele jaren geleden. High Definition of HD – een must voor je videoclip – is tegenwoordig met alle nieuwe toestellen mogelijk. Bij voorkeur kies je voor 4K en een goeie autofocus

Op zoek naar enkele aanraders? In ons artikel over vloggen bespreken we een selectie camera’s die ook prima geschikt zijn om clips mee te filmen.


Videoclips maken: enkele aandachtspunten
 

Of je clip leuk wordt of niet, hangt natuurlijk van veel meer af dan de camera die je gebruikt. Besteed dus zeker ook genoeg aandacht aan: 

  • Het basisidee (concept)  
  • De setting  
  • De casting 
  • Make-up en kledij 
  • De acteerprestaties 
  • De kadrering en compositie van je beelden 
  • De muziek (uiteraard) 
  • De montage 

Muzikanten en/of acteurs filmen is trouwens lang niet de enige techniek die je kunt gebruiken om een videoclip te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van stop-motion of computeranimatie? Wees creatief en durf te experimenteren! 

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  videoclip maken, video filmen, muziekvideo, videoclip 4k, videoclip hd

Categorie: Tips & Tricks