vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
3D foto’s maken

Zo maak je makkelijk 3D-foto’s in Facebook

3D-foto’s zijn iets bijzonders. Door een gevoel van ruimte te creëren, maak je je foto’s extra levendig en opvallend. Tegenwoordig kun je in een handomdraai 3D-foto’s maken met behulp van je smartphone en de Facebook-app. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je in dit artikel.

Een beetje geschiedenis …
 

3D-foto’s fascineren de mens al langer dan vandaag. Al in 1838 beschreef de Britse natuurkundige Wheatstone het ruimtelijk zicht en ontwikkelde hij de stereoscoop. Met dat toestel kon je op basis van twee lichtjes van elkaar verschillende platte afbeeldingen de illusie van een driedimensionaal beeld creëren.

Later werden deze ‘stereofoto’s’ erg populair, met dank aan onder meer de View-Master en de bekende rood-groene (of rood-blauwe) brilletjes.


3D-foto’s maken: het stappenplan
 

Vandaag kan iedereen die een recente smartphone en de Facebook-app heeft, snel en makkelijk kwalitatieve 3D-foto’s maken. Zo ga je te werk:

  1. Maak met je smartphone een foto in portretmodus (een staand beeld dus). Het beste resultaat krijg je als er een duidelijk contrast is tussen je onderwerp en de achtergrond. Een portret of eenvoudig stilleven is ideaal voor 3D-foto’s.
  2. Open de Facebook-app en druk op ‘Waar denk je aan?’ (‘What’s on your mind’ in de Engelse versie.)
  3. Selecteer ‘Foto/video’ en laad de foto op die je zonet gemaakt hebt.
  4. Op de foto verschijnt nu bovenaan (naast ‘Bewerken’) de optie ‘Maak 3D’. Kies deze optie en je ziet, na enkele seconden berekeningswerk, een preview van jouw 3D-beeld.
  5. Post de 3D-foto op jouw tijdlijn en voilà: je bent klaar! Het 3D-effect wordt zichtbaar als je jouw smartphone beweegt, als je scrolt of als je (op een desktop) met je muis over de foto beweegt.


Mooi resultaat met dual camera
 

De beste resultaten krijgt je als je een smartphone met ‘dual camera’ gebruikt. Met sommige smartphones die vooraan slechts één camera hebben, kun je weliswaar ook 3D-foto’s maken, maar die zullen nooit zo mooi ogen. In dat geval kan je telefoon immers geen tweede foto uit een andere hoek nemen en moet hij dit tweede beeld op basis van algoritmes berekenen.

Krijg je bij stap 4 de optie ‘Maak 3D’ helemaal niet te zien? Dan is jouw smartphone helaas te oud en is het niet mogelijk om er 3D-foto’s mee te maken. Heb je toch een recente smartphone? Dan moet je mogelijk je Facebook-app updaten.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: 3D foto maken, 3D foto Facebook, 3D foto iPhone, 3D foto Android, foto naar 3D, stereoscopie

Categorie: Tips & Tricks