vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
dierenfotografie

4 nuttige tips om dieren te fotograferen

Je hoort weleens zeggen dat er niets moeilijker is dan kinderen en dieren fotograferen. Toch staat het internet vol met beelden van schattige baby’s, katten en puppy’ s. Wil jij het verschil maken met jouw dierenfoto’s? Ontdek snel onze tips.

1.  Geduld loont bij dierenfotografie


Of je nu je huisdieren wil fotograferen, naar de zoo of de boerderij trekt of tijdens een safari koning leeuw op de gevoelige plaat wil vastleggen: voor het ultieme beeld heb je vaak heel wat geduld nodig. Dieren kun je namelijk niet regisseren. Toegegeven, bij dierenfotografie komt er vaak een portie geluk kijken, maar als je niet onmiddellijk opgeeft, is de kans op een geslaagd resultaat een pak groter.


2.  Ga op oogniveau zitten


Net zoals bij portretten van mensen, capteer je de emoties van dieren het best als je hun ogen haarscherp in beeld kunt brengen. Voor huisdieren zul je dus door je knieën moeten. Tip: vraag een tweede persoon om buiten beeld een speeltje op te houden. Zo kun je de blik van je kat of hond richten.

Wil je graag in beeld brengen hoe je huisdier zelf de wereld ervaart? Kies dan een nóg lager standpunt en gebruik een diafragma tussen de f/4 en f/8. Met een gemiddelde telelens krijg je dan een scherp dier tegen een onscherpe achtergrond.


3.  Typeer het karakter van het dier


Een geslaagde dierenfoto vertelt iets over de kat, hond of het paard in kwestie. Zoek dus naar poses en plekken die het dier typeren. Luiert je kat graag in de zon op je vensterbank? Dan is dat de ideale setting voor een foto. Heb je daarentegen een actieve hond die vooral houdt van rennen door het gras? Kies dan voor een dynamische actiefoto met een langere sluitertijd. Ook bepaalde voorwerpen zoals een mand, een bot of een wortel kunnen een dierenfoto extra karakter geven.


4.  Probeer eens een verticale foto


De meeste foto’s van dieren worden horizontaal genomen. Wil je het origineler, kies dan een ‘staand’ portret. Dat geeft je huisdier een ‘statiger’, haast koninklijk aura. Pluisje de kat in de rol van Simba? Die fotografeer je verticaal.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: dierenfotografie

Categorie: Tips & tricks