Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
polaroidfoto's maken

Hoe zorg je ervoor dat je polaroidfoto niet mislukt? 

Polaroidfoto’s zijn al een tijdje helemaal terug van weggeweest. Hou je een feestje of beleef je een gezellig moment met familie of vrienden? Dan is niets zo leuk als snel een foto nemen en het resultaat enkele minuten later al in je handen kunnen houden. Met de tips uit dit artikel ben je helemaal klaar om het maximum uit jouw polaroidcamera te halen. 

5 tips voor geslaagde polaroidfoto’s 


Polaroidfoto’s nemen is fun, maar de filmpjes zijn niet zo goedkoop. Je doet er dus goed aan om eventjes na te denken vooraleer je op de knop drukt. Zo zorg je ervoor dat élke foto die je neemt, geslaagd is. 


1.    Kies met zorg je onderwerp
 

Polaroids zijn ideaal voor portretten. Enkele mensen bij elkaar op een feestje leveren gegarandeerd een leuk beeld op. Maar ook landschappen of stillevens zijn dankbare onderwerpen voor polaroidfoto’s. De mooiste resultaten krijg je met grote, sprekende onderwerpen, zonder al te veel details. 


2.    Houd de juiste afstand 
 

De meeste polaroidcamera's hebben een minimale focusafstand van 30 of 60 centimeter. Neem je je onderwerp dichter in beeld, dan zal het resultaat onscherp zijn. Let er ook op dat je je camera correct instelt: meestal heb je een stand voor foto’s van dichtbij en een voor veraf. 


3.    Ga voor voldoende contrast
 

Idealiter heb je een mooi contrast tussen je onderwerp en de achtergrond. Fotografeer je iemand die kleurrijk uitgedost is? Zet die persoon dan tegen een witte of een licht gekleurde achtergrond.  Lichte kleding komt dan weer het best tot zijn recht voor een gekleurde achtergrond, zoals een bakstenen muur. 


4.    Gebruik natuurlijk licht 
 

Op een polaroidcamera zit weliswaar een flitser, maar de mooiste resultaten krijg je met natuurlijk licht. Meestal geldt de regel: hoe meer licht, hoe beter, al kan té felle zon wel voor overbelichte beelden zorgen. Fotografeer ook zeker niet tegen de zon in. 


5.    Schud NIET met je foto’s 


Shake it like a polaroid picture? Dat is heel slechte raad van André 3000! Nadat je een polaroidfoto gemaakt hebt, leg je die het best op een donkere plaats om rustig te ontwikkelen. Schudden of wapperen met je foto’s verstoort dat proces alleen maar. 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: polaroidfoto maken, polaroid tips, instantfotografie

Categorie: Tips & Tricks