vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Hoe poseren voor een foto? 5 onmisbare tips

Hoe poseren voor een foto? 5 onmisbare tips

Fotografie is een heuse stiel, maar goed poseren is dat evenzeer. Oké, niet iedereen die op de gevoelige plaat wordt vastgelegd, moet een professioneel model zijn, maar om goed op het beeld te ‘pakken’ kunnen enkele kneepjes van het vak zeker helpen. In dit artikel ontdek je hoe je het best poseert voor een foto.

1. Luister naar de aanwijzingen
 

Misschien ben jij geen professioneel model, maar is jouw fotograaf wél een pro? Luister dan goed naar zijn of haar instructies. Vaak weet een fotograaf immers uit ervaring wat wel en wat niet werkt.


2. Speel je sterke punten volop uit


Ja, het is echt waar: iedereen heeft een goede en een minder goede kant. Wees je bewust van je betere helft en laat die de hoofdrol spelen. Geen idee hoe je het best op foto’s staat? Bestudeer jezelf dan eerst uitgebreid in de spiegel.


3. Poseer onder een hoek
 

Omdat je dan op je breedst lijkt, leidt een frontale pose meestal niet tot de beste resultaten. Draai je lichaam daarom een beetje weg van de camera, zodat je onder een hoek komt te staan. Ook voor je gezicht doet deze techniek trouwens wonderen: draai je kin wat opzij, hou ze een tikje naar beneden gericht et voilà! Op deze pose heeft Paris Hilton haar hele imperium gebouwd.

 

4. Hou het ontspannen
 

Een stijve houding is nooit een goed idee voor een foto. Met deze eenvoudige trucjes creëer je makkelijk een losse houding:

  • Verplaats je gewicht op je achterste been. Zo lijkt je voorste been (en jij ook) een stuk langer.
  • Doe alsof je wandelt: zet met één been een stap vooruit en hou die pose aan. Zo creëer je dynamiek. Herhaal indien nodig voor een nog betere pose.
  • Doe iets met je armen. Breng bijvoorbeeld een hand naar je gezicht of naar je haar, of hou een hand in je zij.
  • Ga op je tenen staan. Deze pose geeft je lichaam een lichte en elegante uitstraling.
     

5. Beweeg tijdens het poseren
 

Poseren betekent niet ‘stokstijf stilstaan’. Blijf dus gerust lichtjes bewegen terwijl de fotograaf zijn werk doet. Subtiele verschillen tussen de beelden kunnen erg interessant zijn en maken het nadien makkelijker om dé foto te kiezen.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: hoe poseren als model, hoe poseren voor een foto

Categorie: Tips & Tricks