Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotograferen door glas

Fotograferen door glas: bye bye storende reflecties

Door het raam van de bovenste verdieping van een appartementsgebouw een indrukwekkende skyline fotograferen, een dier in de zoo op de gevoelige plaat vastleggen of de etalage van een leuke winkel kieken: het is geen sinecure, omdat door glas fotograferen heel vaak storende reflecties oplevert. Heb jij daar vaak mee te maken? Lees dan zeker verder, want dankzij onze tips maak je komaf met dat vervelende fenomeen!

Flitsen is uit den boze
 

De meeste reflecties ontstaan door een lichtbron, zoals een flitser of een lamp. Doof eventuele lampen achter je, en regel je belichting door je instellingen aan te passen. Opteer bijvoorbeeld voor een langere sluitertijd of een hogere ISO-waarde. Heb je echt een flitser nodig? Probeer die dan niet recht voor het raam te zetten, maar uit het beeld te houden. Sta je buiten te fotograferen en is er veel zonlicht? Dan kan een polarisatiefilter soelaas bieden.
 

Fotograferen door glas: afstand nemen (of net niet)
 

Niet alleen met de belichting, maar ook met jouw positie als fotograaf kun je spelen om reflecties te vermijden. Zo kan het helpen om je lens tegen het raam te drukken (bescherm ze in dat geval wel met een kap), of om net heel veel afstand van het glas te nemen. Ook eens vanuit een andere hoek fotograferen kan wonderen doen. Experimenteren is dus de boodschap!
 

Het beste maken van reflecties
 

Onder het motto ‘accept what you can’t change’, kun je natuurlijk ook proberen om het beste te maken van reflecties op momenten dat ze niet te vermijden vallen. Soms is dat hét recept voor verrassende of gelaagde foto’s, bijvoorbeeld wanneer je niet alleen een modern gebouw met veel glas fotografeert, maar tegelijk ook het voorbijrazende verkeer op de achtergrond.



Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotograferen door glas, reflectie foto, polarisatiefilter, reflectie fotografie

Categorie: Tips & Tricks