vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
zelfontspanner

Fotograferen met een zelfontspanner

Dat je als fotograaf niet zelf op je foto’s staat, is in een professionele context niet meer dan logisch. Jij hoort niet thuis op de huwelijkskiekjes of portretten die je voor klanten schiet. In een privécontext ligt dat natuurlijk anders. Waarschijnlijk word je regelmatig ingeschakeld voor het fotoverslag van activiteiten met familie of vrienden, maar dat hoeft niet te betekenen dat je er zelf geen deel van kunt uitmaken. Dankzij de zelfontspanner sta jij gewoon mee te lachen op de groepsfoto, maar deze handige knop laat je evengoed toe om foto’s te maken met een langere sluitertijd.

Zo gebruik je een zelfontspanner
 

Installeer je toestel op een statief of een stabiele ondergrond. Bepaal de compositie en zet de instellingen goed, net zoals je zou doen bij een gewone fotosessie. Zet de zelfontspanner op (sommige toestellen laten je het aantal seconden kiezen voordat de foto gemaakt wordt) en druk op de knop om foto’s te maken. Er gaat een lampje knipperen, zodat je weet dat je toestel paraat staat. Neem je plekje in, en smile!
 

Wanneer een zelfontspanner als geroepen komt
 

Een zelfontspanner komt bovendien goed van pas wanneer je je toestel absoluut stil moet houden, zoals bij opnames bij weinig licht waarvoor je toch geen flitsers wil inzetten en bij macrofotografie. Ook wanneer je schuwe dieren wil fotograferen, zoals vogels of wild, doe je je voordeel met een zelfontspanner. Je ‘modellen’ zijn namelijk alleen geneigd om dichter bij de camera te komen als jij er niet achter staat.
 

Tip: in serie fotograferen
 

De kans dat er met je compositie nog iets misloopt, is natuurlijk groter wanneer je een zelfontspanner gebruikt en je de controle deels uit handen geeft. Vergroot de kans op een goed beeld door je camera zo in te stellen dat hij meerdere foto’s na elkaar maakt (in continue modus).Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: zelfontspanner, camera-instellingen, groepsfoto maken, macrofotografie

Categorie: Tips & Tricks