vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
romantische foto's

Romantische foto's nemen: 5 tips voor een geslaagde shoot

Met Valentijn in aantocht is hét moment bij uitstek voor romantische fotoshoots weer aangebroken. Niets mooier dan de liefde natuurlijk, maar hoe pak je dat het best aan, romantische foto’s nemen? We geven je enkele nuttige tips.  

1. Maak duidelijke afspraken
 

In tegenstelling tot een huwelijksreportage, die toch aan bepaalde regels gebonden is, kun je met een loveshoot alle kanten op. Het is dan ook belangrijk dat je op voorhand goed afspreekt welk soort foto’s je gaat maken. Bespreek met het koppel de stijl die ze graag willen, maar bijvoorbeeld ook welke kledij ze zullen dragen. 

 

2. Kies een geschikte locatie 
 

Minstens zo cruciaal voor het welslagen van een romantische shoot is de locatie. Er zijn natuurlijk de klassiekers zoals het strand, het bos of een park, maar niets belet je om verder te denken. Misschien kun je kiezen voor een plaats die een speciale betekenis heeft voor het koppel? Of waarom doe je de shoot niet gewoon bij hen thuis? 
 

3. Stel het koppel op hun gemak 
 

Dé sterren van een romantische fotoshoot zijn de geliefden die je gaat fotograferen. Zorg er dus voor dat ze zich op hun gemak voelen. Jaag hen zeker niet op en geef niet te veel instructies. Je missie is geslaagd als ze na verloop van tijd haast vergeten dat ze met een fotoshoot bezig zijn en zich zonder schroom helemaal durven geven.  
 

4. Humor mág bij romantische foto’s!
 

Romantische foto’s hoeven niet per se heel ernstig te zijn. Een vleugje humor kan zeker geen kwaad. Elkaar wat plagen of gekke bekken trekken, mag dus gerust. Het belangrijkste is dat je ziet dat beide partners gek op elkaar zijn.  


5. Doe het eens analoog
 

Waarom haal je voor een romantische shoot for ol’ times sake niet eens je analoge toestel boven? Dat zorgt voor zoveel meer sfeer en charme. Ook met polaroidfoto’s kun je de liefde tussen twee mensen op een heel spontane manier vastleggen. 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  loveshoot, romantische fotoshoot, romantische foto’s koppels, koppels fotograferen

Categorie: Tips & Tricks