Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
dia’s digitaliseren

Dia’s en andere media digitaliseren: waar kan ik terecht?

Heb jij op zolder nog oude dia’s liggen? Dan wil je die misschien graag laten digitaliseren, zodat je ze makkelijk kunt bekijken op je pc, bewerken, afdrukken, etc. Grobet doet dit graag voor jou! 

Digitaal is de norm 
 

Het had inderdaad wel iets gezelligs, zo’n ouderwetse dia-avond met de hele familie. Maar vandaag, in deze digitale tijden, zijn er nog maar weinig mogelijkheden om dia’s te bekijken, laat staan om ze uit te wisselen met anderen. 

Wil je jouw beelden dus niet laten verloren gaan, dan doe je er goed aan om ze te digitaliseren. Je kunt dit zelf doen met een speciale dia-scanner. Heb je die niet of loont het voor jou niet de moeite om die te kopen? Dan kun je jouw dia’s ook laten digitaliseren door een professional
 

Dia’s digitaliseren bij Grobet 
 

Wij scannen jouw dia’s graag voor jou in. Bovendien bewerken we de beelden, zodat het resultaat fris en helder oogt. 

 

dia’s digitaliseren


De resolutie van het digitale beeld is afhankelijk van het formaat van de ingescande dia: kleinbeeld 24 x 36, Instamatic 126 of Pocket 110. Gemiddeld leveren we beelden van ongeveer 4.500 x 3.000 pixels, wat overeenkomt met zo’n 10 MB per dia

De dia’s worden afgekadreerd, wat wil zeggen dat we onregelmatige en zwarte randen wegwerken. Ook passen we een automatische kleurcorrectie toe en werken we eventuele stofresten weg. De bestanden kunnen we op een USB-stick zetten. Op dvd komt daar ook een slide show bij, zodat je de beelden in een mooie in elkaar vloeiende reeks kunt tonen op tv. 

Als de kwaliteit van de dia goed is, dus goed belicht en mooi scherp, dan kun je ze na digitalisatie afdrukken op A3-formaat. 

Geïnteresseerd om jouw dia’s te laten digitaliseren? Neem snel contact met ons op! 
 

Andere media digitaliseren
 

Dia’s zijn trouwens niet de enige ‘vintage’ media die wij voor jou kunnen digitaliseren. Je kunt bij Grobet ook terecht voor het overzetten van: 

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op! 

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags:  dia’s inscannen, video digitaliseren, VHS digitaliseren, audio digitaliseren, cinefilm digitaliseren 

Categorie: Tips & Tricks