vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotografie genres

Fotografie: ken je al deze genres al?

Wat fotografie zo boeiend maakt, is dat de mogelijkheden quasi eindeloos zijn. Er zijn dan ook tal van verschillende fotografische genres. Of je nu houdt van snelle snapshots of van uiterst gestileerde modefoto’s waar uren voorbereiding in kruipt, als fotograaf is het vooral belangrijk dat je ‘sprekende’ beelden maakt die precies overbrengen wat jij bedoelt. Een overzicht van enkele van de belangrijkste genres in de fotografie.

Portretfotografie
 

Portretten – foto’s waarbij een persoon centraal staat – vormen een van de populairste genres ooit. Het doel is om de persoonlijkheid van iemand of het gevoel dat hij of zij op een bepaald moment ervaart vast te leggen. Ook selfies kun je trouwens als een vorm van portretfotografie zien.
 

Natuurfotografie
 

Een andere onuitputtelijke bron van inspiratie: de natuur. Of je nu kiest voor grappige portretten van huisdieren, wildlifefotografie, kleurige zonsondergangen of close-ups van insecten: als fotograaf komt het erop aan je te laten verwonderen.
 

Reportagefotografie
 

Word je eropuit gestuurd om een gebeurtenis in beeld te brengen? Dan doe je aan reportagefotografie. Het kan gaan om een opdracht voor een krant – dat heet dan persfotografie – maar bijvoorbeeld ook een huwelijksreportage valt onder deze noemer.
 

Reclamefotografie
 

Fotografeer je in opdracht van bedrijven om producten of diensten te promoten? Dan doe je aan reclamefotografie. Eenvoudige packshots of productfoto’s zijn een optie, maar ook minutieus in scène gezette sfeerfoto’s behoren tot de mogelijkheden.
 

Modefotografie
 

Een speciaal soort reclamefotografie is modefotografie, waarmee je kledij of modeaccessoires in de kijker zet. Het kan gaan om studioshoots met modellen, buitenwerk of reportages vanop de catwalk.
 

Een waaier aan fotografische genres
 

Uiteraard is dat nog lang niet alles. Als fotograaf kun je werkelijk alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van landschapsfotografie, erotische fotografie, luchtfotografie, urban exploring of culinaire fotografie?

Of als je van kunstzinnig houdt, kun je opteren voor abstracte fotografie. Ook kun je gaan experimenteren met lomografie of instantfotografie.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotografie genres, fotografische genres

Categorie: Tips & Tricks