Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
tips voor fantastische sportfotografie

De 5 belangrijkste tips voor fantastische sportfotografie

Sportfotografie is een vak op zich. Een professionele sportfotograaf hanteert een uitgebreid arsenaal aan camera’s, objectieven en statieven, en weet perfect welke sluitertijd hij moet gebruiken om een snel bewegend beeld toch scherp vast te leggen. Maar ook jij kunt fantastische sportfoto’s nemen. Hoe je dat doet? Deze tips helpen je op weg.

1. Gebruik een digitale spiegelreflexcamera
 

Sta je paraat om snelle foto’s te schieten tijdens een voetbalwedstrijd of een wielerkoers? Dan is een digitale spiegelreflexcamera onmisbaar. Met een digitale spiegelreflexcamera kun je elk moment onmiddellijk fotograferen, zonder vertraging tussen de klik en de eigenlijke opnamen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de betere systeemcamera’s met een elektronische zoeker waarvan het zoekerbeeld ‘snel’ genoeg is.
 

2. Koop een telelens en statief aan
 

Als sportfotograaf neem je precieze momentopnames, vaak vanaf een grote afstand. Daarom heb je nood aan een telelensen een statief. Dankzij een telelens kun je perfecte close-ups maken van die ene doelschop of van het moment dat de duiker sierlijk in het water duikt. Met een statief zorg je ervoor dat je beelden altijd scherp zijn.
Tip: Aarzel niet om tientallen foto’s na elkaar te schieten. Zo vergroot je je kans om een perfecte foto te schieten van die ene cruciale seconde.
 

3. Bereid je goed voor: waar moet je wanneer zijn?
 

Een goeie planning is de sleutel tot succesvolle sportfotografie. Zorg dat je op voorhand weet waar je moet staan voor het perfecte kiekje. Stel je bij voorkeur op in een bocht in het parcours. Wanneer de wielrenners passeren, kun je ze vanuit de bocht mooi vastleggen, met diepte en actie in je beeld. Ook net na de finishlijn sta je goed!
 

4. Speel met de sluitertijd
 

Sport is beweging. Probeer verschillende sluitertijden uit, want daarmee bepaal je hoeveel beweging er in je foto te zien is. Een korte sluitertijd, zoals 1/1000, bevriest de beweging in een schijnbaar stilstaand beeld, terwijl je met een lange sluitertijd net veel beweging te zien krijgt. Stel je sluitertijd af in combinatie met een aangepast diafragma voor het mooiste resultaat.
 

5. Richt je op het publiek
 

Als sportfotograaf leg je de actie op het veld of parcours vast, maar wat houdt je tegen om je eens om te draaien en de reacties van de toeschouwers te fotograferen? Een beproefde methode om de overweldigende sfeer van het hele sportevenement op beeld vastleggen!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belichting, fotograferen, fotografie, productfotografie, sluitertijd, webshop

Categorie: Tips & tricks