vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
naakt fotograferen

Een naakt fotograferen: alle geheimen op een rijtje

Al eeuwenlang zijn naaktportretten dankbare onderwerpen in de kunst. Ook in de fotografie is naakt erg populair. Het is een interessant, maar nog steeds wat controversieel thema. De kunst van goede naaktfotografie is om aan de juiste kant van de grens tussen smaakvol en vulgair te blijven. Onze tips voor stijlvol naakt fotograferen.

Alles begint met het model


Je onmiddellijk aan naaktfotografie wagen is niet zo’n goed idee. Beter is het om eerst wat te oefenen met geklede modellen, eventueel in lingerie of in zwemkledij. Zo raak je gewend aan de omgang met modellen én kun je een portfolio uitbouwen dat je aan potentiële naaktmodellen kunt voorleggen. De kwaliteit van je portfolio is vaak doorslaggevend om iemand te overtuigen om naakt voor je te poseren.

Je kunt je partner vragen om naakt te poseren, eventueel stoutmoedige vrienden of vriendinnen of je kunt een beroep doen op professionele modellen. Die kun je vinden via kunstscholen of gespecialiseerde sites of Facebook-groepen. Leg altijd een concreet plan voor en geef aan welk soort foto’s je precies voor ogen hebt.


De soorten naaktfotografie


Binnen de naaktfotografie vind je verschillende subgenres:

  • bedekt naakt: de geslachtsdelen en/of de borsten van het model zijn nog (gedeeltelijk) verhuld
  • abstract naakt: de lichaamsdelen worden niet duidelijk herkenbaar in beeld gebracht
  • glamour: naakfotografie met een sexy uitstraling in ‘Playboy-stijl’
  • artistiek naakt: kunstzinnige foto’s waarbij de sexy uitstraling minder van belang is


Naakt fotograferen: de technische kant van de zaak


Bij naaktfotografie is de belichting het allerbelangrijkst. In een studio kun je die natuurlijk het best controleren. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met een softbox dicht bij het model en een reflectiescherm aan de andere kant. Ook binnenvallend licht via een raam kan een erg interessant resultaat opleveren.

Voor een natuurgetrouw beeld is een standaardobjectief of een korte telelens tussen de 70 en de 120 mm het meest geschikt. In de studio zijn diafragma’s f/9.0 of f/11.0 goede keuzes.

Ten slotte zijn ook de pose van het model en de achtergrond bepalend voor het resultaat. Hiermee kun je vrijuit experimenteren. Nog een tip: je hoeft niet per se een vrouwelijk model te kiezen, ook een naakt mannenlichaam kan interessante beelden opleveren.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: naaktfotografie

Categorie: Tips & tricks