vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
landschapsfoto's

Landschapsfoto’s: tips voor een perfect resultaat

Landschapsfotografie levert bijzondere en prachtige foto’s op. Heel wat mensen wagen zich aan landschapsfoto’s wanneer ze op vakantie zijn. Je komt meestal maar een keer op een bijzondere plek en die wil je dan natuurlijk vastleggen op de gevoelige plaat. Voor een perfect resultaat moet je met een aantal technische instructies rekening houden. Wij zetten ze op een rijtje.

Landschapsfotografie: gebruik een camera met een grote hoek
 

Dat ene beeld van een berglandschap of een meer met de ondergaande zon op de achtergrond: het zijn taferelen waarvan fotografen echt smullen. Foto’s maken van landschappen is vrij eenvoudig, zolang je een toestel met een grote hoek of een apparaat met een panoramastand gebruikt. Daarmee wordt er een veel langer opnamebeeld van het landschap gemaakt dan bij een klassiek toestel. Het beeld is dikwijls breder dan de hoek van je lens. Je camera maakt in een fractie van een seconde verschillende foto’s achter elkaar. Dankzij geavanceerde software worden de beelden aan elkaar geplakt.

 

Landschapsfoto’s van 360° maken
 

Er zijn zelfs toestellen die een beeld van 360° kunnen maken. Je maakt dan een volledige cirkel met het toestel in de hand. De camera maakt de hele tijd opnames die aan elkaar worden geplakt. Het is een gebruiksvriendelijke procedure die voor zich spreekt, maar je moet ervoor zorgen dat je de camera niet te traag en ook niet te snel beweegt. Het resultaat is een brede foto die op hetzelfde punt begint en eindigt. Je kunt de foto laten afdrukken en aan de muur in je woonkamer hangen. Tegenwoordig zijn foto’s met een breedte van anderhalve meter geen uitzondering meer.

Tip: Er zijn heel wat moderne toestellen die een speciaal programma hebben voor landschapsfotografie. Zo hoef je je hoofd niet te breken over diafragma, scherpte en andere technische zaken.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: landschapsfotografie, landschapsfoto, foto landschapnatuurfotografie

Categorie: Tips & tricks