vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
onderwaterfotografie

4 nuttige tips voor onderwaterfotografie

Onder het wateroppervlak ligt een mysterieuze en ongemeen boeiende wereld die voor heel wat fotografen een onuitputtelijke bron van inspiratie vormt. Maar hoe leg je al die kleurige vissen, zeepaardjes, koralen en rotspartijen het best vast op de gevoelige plaat? Ontdek onze tips om van jouw onderwaterfotografie een succes te maken.

1.      Kies de juiste camera voor onderwaterfotografie


Uiteraard kun je niet met om het even welke camera het water induiken. Check dus zeker of jouw camera waterdicht is. De meeste bekende merken zoals Fujifilm, Olympus, Nikon, Panasonic en Canon hebben tal van onderwatercamera’s in hun gamma. Welk model geschikt is voor jou, hangt af van de functionaliteiten en de technische specificaties die je verwacht.


2.      Fotografeer van dichtbij


Zeewater is vaak erg troebel. Wil je duidelijke close-ups van vissen en onderwaterplanten, dan is het aangewezen die van heel dichtbij te nemen. Dat kan lastig zijn, want door dichterbij te komen kun je vissen en andere dieren wegjagen. Beweeg je dus rustig door het water probeer met je voeten de bodem niet te raken. Zo vermijd je dat je vuil omhoog laat komen.


3.      Benut het invallend licht optimaal


Hoe dieper je gaat, hoe donkerder het wordt en het moeilijker je het zult hebben om duidelijke foto’s te nemen. Flitsen onder water is bepaald geen sinecure en enkel weggelegd voor doorgewinterde onderwaterfotografen. Blijf je dicht onder het wateroppervalk, dan profiteer je van het invallende licht. Tip: als je omhoog fotografeert, kun je niet alleen meer licht ’vangen’, je ziet ook de lichtbreking, wat voor een bijzonder fraai effect kan zorgen.


4.      Maak véél foto’s


Het probleem met onderwaterfotografie is dat je het niet snel eventjes kunt oefenen. Enkel op exotische locaties kun je je optimaal in dit genre bekwamen. Heb je een duikvakantie gepland? Laat je dan volledig gaan en neem zo veel onderwaterfoto’s als je kunt. Eenmaal thuis kun je dan wel een selectie maken.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: onderwaterfotografie

Categorie: Tips & tricks