vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
modeshow

Modefotografie: hierop moet je letten

Modefotografie is een vak apart. Of het nu gaat om een shooting voor een tijdschrift of een reportage van een modeshow, je wilt beklijvende beelden die de visie van de ontwerper perfect illustreren. Onze tips voor geslaagde modefoto’s.

Modefotografie, een genre met grenzeloze creativiteit


Wie herinnert zich nog de legendarische campagnes van Benetton begin jaren 90? Die beelden toonden zelfs geen kleren van het merk en toch maakten ze grote indruk. Om maar te zeggen: aan modefotografie zijn er eigenlijk geen grenzen: je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Toch blijven ook hier de ‘traditionele’ regels voor fotografie gelden: zaken zoals compositieperspectiefscherptediepte en belichting zijn van enorm belang.


Een geslaagde modeshoot


Fotoshoots om modecollecties te promoten worden in de regel minutieus voorbereid. Vertrekkend vanuit de kleding en het verhaal dat je wil vertellen, kun je eerst in overleg met de ontwerper een moodboard samenstellen. Pinterest is daar een erg handig hulpmiddel voor, maar je kunt ook met  schaar en papier aan de slag.


Je team samenstellen


Geslaagde modefotografie is meestal het resultaat van goed teamwork. Behalve de ontwerper en de fotograaf is ook de inbreng van stylisten, kappers, visagisten, … cruciaal. Kies ook modellen die passen bij het concept van de shoot. Erg belangrijk, want met hen staat of valt het eindresultaat.


Kies met zorg je locatie


Ten slotte moet je nog kiezen of je je modeshoot in de studio of op locatie houdt. In de studio kun je alle parameters perfect controleren, maar ook de buitenlucht biedt tal van mogelijkheden.


Op de catwalk


Een presentatie van een collectie tijdens een modeshow fotograferen vergt natuurlijk een andere aanpak. Dat kun je meer vergelijken met het fotograferen van concerten of andere evenementen. Tip: vergeet zeker je monopod niet, anders kan het erg lastig worden.


Breng emoties over


Zowel bij volledig uitgetekende modeshoots als bij catwalkreportages is het essentieel om emoties over te brengen op de kijker. Niet alleen de kledij en de modellen zijn daarbij belangrijk, ook hun blik en pose zijn daarbij van doorslaggevend belang. Maak dus zeker voldoende beelden, zodat je achteraf dé perfecte foto kunt uitkiezen.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: modefotografie

Categorie: Tips & tricks