Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
packshot

Een duidelijke packshot maken: zo doe je dat!

Wie als fotograaf vaak commerciële opdrachten doet, moet natuurlijk weten hoe hij een goede packshot maakt. Een duidelijke foto van het product dat je aan de man wil brengen kan de advertentie, catalogus of webshop waarvoor het beeld moet dienen maken of kraken. Ontdek onze tips voor het beste resultaat!

Wat is een packshot precies?
 

Een packshot of pack shot is een foto waarbij een product centraal staat. Vaak komen de verpakking of bepaalde (kwaliteits)labels in beeld. Een goede packshot helpt om de verkoop van het product te stimuleren. Het is dan ook cruciaal dat het zeer herkenbaar in beeld komt.
 

De witte achtergrond: een absolute must?
 

Packshots zijn in de regel ‘vrijgesteld’. Dat betekent dat ze een volledig witte achtergrond hebben. Op die manier komen de eigenschappen van het product het best tot hun recht. Voeg je toch attributen of een achtergrond toe om een bepaalde sfeer te scheppen, dan spreken we eerder van een productfoto dan van een packshot. Maak je een volledige compositie, dan gaat het om een stilleven.
 

Wat heb je nodig?
 

Packshots maak je bij voorkeur in een studio, waar je rustig kunt werken en waar je alle benodigdheden bij de hand hebt:

  • een camera waarvan je de belichting handmatig kunt instellen,
  • een statief,
  • een witte achtergrond: in het beste geval een lichttent, al lukt het met een dik vel papier of een buigzame kunststofplaat even goed.

Ook kan het handig zijn om over studioflitsers, diffusers en reflectieschermen te beschikken. Met een draaiplateau kun je je product dan weer makkelijk langs alle kanten fotograferen.
 

Geslaagde packshots maken: onze tips
 

  • Vermijd ‘creatieve hoeken’, maar breng het product zo realistisch mogelijk in beeld.
  • Fotografeer altijd met indirect licht en vermijd schaduwen.
  • Kies lange sluitertijden voor meer details.
  • Gebruik de zelfontspanner, zodat de camera niet beweegt als je de foto maakt.
  • Zorg ervoor dat de kleuren levensecht zijn.
  • Ga eventueel aan de slag met beeldbewerkingssoftware om kleine onvolkomenheden te corrigeren.

Heb je nog vragen? Zoek je het juiste materiaal om goede packshots te maken? Vraag gerust meer informatie aan onze experts.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: packshotproductfotografie, product fotograferen, packshot fotografie

Categorie: Tips & Tricks