selfie maken

De perfecte selfie maken, hoe doe je dat?

De jeugd van tegenwoordig maakt massaal selfies. De ene selfie is al beter geslaagd dan de andere; dat spreekt voor zich. Maar met deze praktische tips maak je – als beginner of ervaren selfie-fotograaf – sowieso de perfecte selfie om verbaasde reacties mee te oogsten!

Een ‘selfie’ maken, wablief?
 

Een selfie is een foto die jij van jezelf maakt. Meestal doe je dat door je camera of smartphone met je arm op afstand te houden, maar je kunt ook een selfiestick gebruiken. Typisch voor selfies is dat we ze massaal delen op sociale media zoals Facebook of Snapchat. Jij deelt misschien een selfie waarop je van kop tot teen met je nieuwste outfit staat te pronken, terwijl je vriendinnen je een close-up selfie sturen met een lekkere kop thee.
 

Steek iets op van de klassieke fotografie
 

Goeie selfies maken is een kunst die jongeren doorgaans beter beheersen dan de oudere generaties. Maar dat betekent niet dat we niks kunnen opsteken van de klassieke fotografie! Hier zijn alvast enkele traditionele tips om van je selfie een mooiere en interessantere foto te maken:

  • Denk na over de belichting. Daglicht is veelal mooier dan kunstlicht. Wanneer je je gezicht naar de lichtbron keert, sta je doorgaans aantrekkelijker op de foto dan wanneer het licht van opzij of van achter jou komt. Flitsen? Dat doe je alleen als het echt niet anders kan.
  • Neem je tijd. Toegegeven, de grens tussen ijdelheid en minutenlang poseren voor je eigen smartphone, is fijn. Maar als je de moeite neemt om verschillende poses uit te proberen, pluk je daar zeker de vruchten van.
  • Experimenteer met de compositie. Veraf of close-up? Gebeurt er iets interessants in de achtergrond? Combineer het fenomeen dan met een close-up van je verbaasde gezicht.
  • Denk ook eens na over de hoek. Je snoet staat meestal mooi op de foto als je je smartphone net boven je hoofd houdt, maar soms is een kikkerperspectief ook interessant!
     

De perfecte selfie: zelfspot en eerlijkheid
 

Selfies maken is niet louter een kwestie van techniek. Een slimme fotograaf heeft ook oog voor de inhoud en boodschap van z’n beeld, en dat is niet anders voor selfie-fotografen. Je wil wellicht iets zeggen met je selfie, zoals ‘kijk, dit is mijn nieuwe jurk!’ of ‘lekkere koffie hier!’

Onze beste tip voor een geslaagde selfie? Breng je bericht met de nodige zelfspot. Schaam je niet, maar wees trots op jezelf. Durf in alle eerlijkheid je mindere kantjes te tonen. Zie je er belabberd uit na een nachtje uit? Ook je maandagochtendgezicht verdient een selfie, misschien in combinatie met een glas water met bruistablet?


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: selfie makenfotografie

Categorie: Tips & tricks