vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
evenement fotografie

Evenementfotografie: zo vat je de sfeer in een leuke fotoreeks

Een buurtfeest in het vooruitzicht? Een verjaardagsdrink? Of misschien een belangrijke productpresentatie op het werk? Dan kun je achteraf wel aan iedereen vertellen dat het evenement een groot succes was, maar als je er een fotoreportage van maakt, genieten de aanwezigen – en zelfs wie er niet was – des te meer na. Evenementfotografie is evenwel een kunst op zich. Met onze tips raak je al een heel eind op weg …

Het ene event is het andere niet
 

Spreek op voorhand met je opdrachtgever goed af wat de bedoeling is van jouw reportage. Moet je vooral de algemene sfeer vastleggen? Of is het de bedoeling dat je een of meerdere zaken nauwkeurig documenteert? Zorg er in dat geval voor dat je goed weet wanneer je precies waar verwacht wordt – je wil natuurlijk niet het ‘moment suprême’ missen. Ook heb je de nodige pasjes of bandjes nodig om overal vlot doorgang te krijgen. Sla ten slotte ook de telefoonnummers van de verantwoordelijken ter plaatse op in je gsm, zodat je die bij de hand hebt ‘voor het geval dat’.

Bedenk vooraf ook al eens hoe je de reportage gaat aanpakken. Een evenement zoals Tomorrowland vraagt om een andere aanpak dan een medisch congres of de huldiging van een honderdjarige.
 

Zorg dat je het juiste materiaal meeneemt
 

Niets zo vervelend als merken dat je thuis iets vergeten bent om tijdens het evenement vlot te kunnen werken. Neem dus zeker het nodige materiaal mee (objectieven, geheugenkaartjes, extra batterijen ...), maar vermijd ook dat je te zwaarbeladen bent. Tip: investeer in een goede draagtas.
 

Evenementfotografie: enkele praktische tips
 

  • Zorg voor de nodige variatie in je foto’s: durf regelmatig te wisselen van lens en van perspectief!
  • Maak véél foto’s. Achteraf kun je een selectie van de beste beelden maken.
  • Flitslicht kan bijzonder storend zijn tijdens een evenement. Wil je de sfeer niet verstoren, maak dan zo weinig mogelijk gebruik van je flits.
  • Let op leuke details. Iemand met een speciale outfit? Een veelzeggend gebaar of het logo van de organisator? Breng het allemaal in beeld!
  • Focus je tijdens het evenement op de mensen, maar vergeet ook niet om de locatie waar alles plaatsvindt vast te leggen.
  • Om eenheid in je eventreportage te brengen, kan het nodig zijn om enkele beelden na te bewerken met fotosoftware.

Zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met onze experts!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: evenement fotografieevenementen fotograaf, event fotograaf, evenement reportage, event fotografie

Categorie: Tips & Tricks