vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotografie tips voor beginners

4 fotografietips voor beginners (waar je al een heel eind mee komt)

Fotografie is een prachtige hobby – en voor sommigen zelfs een prachtig (bij)beroep. Maar hoe ga je van start als je je werkelijk nog nooit in de edele kunst van het ‘schilderen met licht’ verdiept hebt? We geven je graag enkele nuttige fotografietips voor beginners.  

Tip 1: kies een camera die je ligt
 

Oké, het gaat om de expressie en (dure) apparatuur is zeker niet het belangrijkste. Toch kun je zonder camera helemaal niets beginnen. Denk eerst eens na over het soort foto’s dat je wil maken. Zo is bij sporfotografie een snelle autofocus bijvoorbeeld cruciaal. Weet je nog niet goed wat je precies wil? Dan kom je al een heel eind met een (tweedehands) systeemcamera en enkele courante objectieven. Ook met een compactcamera of instantcamera kun je trouwens je eerste stapjes in de wereld van de fotografie zetten.
 

Tip 2: leer goed kijken
 

In principe kan zowat alles het onderwerp van jouw fotografie vormen: mensen, dieren, landschappen, … Je kunt dingen in scène zetten, maar ook eropuit trekken en je laten verrassen door wat je tegenkomt. Heb daarbij oog voor interessante vormen, markante objecten of grappige situaties. Door de dingen rondom jou aandachtig te observeren word je haast vanzelf een betere fotograaf.  
 

Tip 3: heb oog voor compositie
 

Wát je fotografeert is één ding, hoe je het in beeld brengt een ander. Je standpunt en de compositie van je beeld bepalen in grote mate of je foto goed of slecht uitpakt. Echte regels zijn er niet – experimenteren mag dus zeker – maar als je de gulden snede en de regel van derden toepast, kun je vaak heel fraaie resultaten bereiken.
 

Tip 4: oefenen, oefenen, oefenen!
 

Fotografie is een kunstvorm die je vooral al doende onder de knie krijgt. Door veel – héél veel – foto’s te maken, zul je snel vooruitgang boeken. Onze boodschap? Durf nieuwe dingen uit te testen en op je bek te gaan! Uiteindelijk hoef je toch enkel je meest geslaagde foto’s te delen met je publiek.
 

Ontdek onze fotografietips voor beginners én gevorderden
 

Wil je graag nog meer tips om jouw foto’s te verbeteren? Neem dan zeker een kijkje op onze uitgebreide fotografieblog. Worstel je nog met een specifieke vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts. We helpen je graag!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: cursus fotografie, fotocursus, basiscursus fotografie, camera voor beginners

Categorie: Tips & Tricks