vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
de beste camera voor beginners

Fotografie voor beginners: zo kies je de beste camera

Hou je van mooie beelden en lijkt fotografie dé geknipte hobby voor jou? Dan heb je uiteraard ook een eigen toestel nodig. Met onze tips wordt de beste camera voor beginners kiezen een stuk makkelijker.

1. Ga niet meteen voor de duurste toestellen
 

Wie oog heeft voor licht en compositie, kan met elk toestel mooie foto’s maken – zelfs met een smartphone of een compactcamera. Een groot budget uittrekken voor je eerste camera is dus niet meteen nodig. Laat je zeker niet meeslepen door cijfers zoals het aantal pixels of beelden per seconde. Alles boven de 12 megapixels volstaat om ook op A3 drukkwaliteit te leveren.

Nog een tip: investeer liever in enkele goede objectieven waarmee je het verschil kunt maken dan in de allernieuwste body.
 

2. Kies in functie van het genre dat je wil beoefenen
 

Elk genre stelt andere eisen aan een camera. Zo is bij sportfotografie snelle autofocus bijvoorbeeld veel belangrijker dan bij portret- of documentairefotografie.
 

3. Kies voor een merk dat je ligt
 

Sommige mensen verkiezen Canon, andere hebben liever Nikon, Sony, Pentax of nog een ander merk. In elk geval is het cruciaal dat je een camera kiest die je vlot kunt bedienen. Elk toestel ligt anders in de hand en heeft de knoppen op een andere plaats staan. Ook verschillen de instellingenmenu’s van merk tot merk.
 

4. Denk na over (toekomstige) accessoires
 

Het is ook belangrijk dat je een toestel kiest dat je later nog kunt uitbreiden. Jammer genoeg kun je accessoires, zoals flitsers, van verschillende merken onderling vaak niet uitwisselen. Houd daar dus rekening mee bij de aankoop van je eerste toestel.
 

De beste camera voor beginners? Laat je adviseren!
 

Raak je er niet meteen uit? Weet je niet welk instapmodel te kiezen? Neem dan gerust contact op of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen voor advies van onze experts.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: beste camera voor beginners, camera kopen, fototoestel kopendigitale camera kopenspiegelreflexcamera kopencamera beginners

Categorie: Tips & Tricks