vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
groepsfoto

Groepsfoto’s maken: hierop moet je letten

Een huwelijk, een communie- of familiefeest of schoolfoto’s: er zijn heel wat gelegenheden waarbij groepsfoto’s een vaste waarde zijn. Maar hoe maak je geslaagde groepsfoto’s en wat zijn de aandachtspunten? Wij maken je wegwijs!

Lang leve het buitenlicht


Groepsfoto’s komen het best tot hun recht wanneer je ze buiten neemt. Binnen laat de lichtinval dikwijls te wensen over. Je kunt een flitser gebruiken, maar dat is verre van ideaal. Bovendien is het ook niet altijd makkelijk om tussen vier muren een goede plaats te vinden.


Groepsfoto’s maken = keuzes maken


Groepsfoto’s maken is geen eenvoudige discipline. Er komt heel wat bij kijken om iedereen goed in beeld te krijgen. Je moet dan ook vooraf uitmaken waar je als fotograaf naartoe wil en je plannen aan de groep duidelijk maken. Op deze vragen moet je een antwoord geven:

  • Wat is je afstand tot de groep? Die hangt vooral af van het aantal personen en de manier waarop je ze in beeld brengt.
  • Focus je op de gezichten of breng je meer in beeld?
  • Welke achtergrond kies je? Als je de groep bijvoorbeeld tegen een muur zet, moet je rekening houden met schaduwvorming.

Tip: variatie is een must bij het maken van groepsfoto’s. Als iedereen op dezelfde hoogte staat of zit, krijg je een heel saaie foto. Vermijd ook afstand tussen de personen die je fotografeert.


Een hoog standpunt kiezen


Zeker als je een foto van een grote groep maakt, is het niet altijd evident om ieders gezicht in beeld te brengen. De oplossing hiervoor is om een iets hoger standpunt of perspectief in te nemen. Het omgekeerde is ook mogelijk. Laat de groep op een trap plaatsnemen, zodat jij je foto van een lager standpunt neemt.

Tip: er zijn oneindig veel poses voor groepsfoto’s. Probeer je groep niet in een keurslijf te dwingen en stimuleer ze om creatief te zijn. Zo krijg je vaak verrassende en erg mooie foto’s.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: groepsfoto

Categorie: Tips & tricks