vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!

Fotograferen bij natuurlijk licht: zo krijg je de mooiste resultaten

Als fotograaf weet je dat je met de juiste belichting een foto helemaal naar je hand kunt zetten. Dat hoeft niet per se met kunstlicht, ook met natuurlijk licht kun je prachtige beelden maken. Vooral portretten komen mooi tot hun recht bij natuurlijk licht. Onze tips.

1.Heb oog voor mooi licht

Door veel te wandelen of rond te rijden, ontdek je verschillende soorten natuurlijk licht. Elk seizoen, elk uur van de dag en elke locatie heeft zijn eigen licht. Misschien denk je dat je op een bewolkte dag geen mooie foto’s kunt maken, maar dat klopt niet. Bij lichte bewolking kun je het natuurlijk licht net optimaal benutten en portretten maken met een ‘softbox look’.
 

2.Gebruik schaduwen

Bij felle zon, bijvoorbeeld op het middaguur, is het een goed idee om een plekje op te zoeken met natuurlijke schaduw. Daar is het licht namelijk diffuser, waardoor je model gelijkmatiger belicht zal worden. Ook kun je je voordeel doen met een natuurlijke reflector, zoals een plas water of een raam. Door een lichtmeter te gebruiken, weet je precies hoe je je camera moet instellen.
 

3.Wees niet bang voor tegenlicht

Heel wat fotografen mijden tegenlicht, maar door gebruik te maken van een reflector kun je toch een mooi resultaat bereiken. Heb je geen reflectiescherm, gebruik dan een ander object dat het licht kan weerkaatsen. In heel wat gevallen kun je met een bril, een horloge of wat kleingeld de klus klaren.
 

4.Gebruik licht als onderwerp

Uiteraard kun je bij natuurlijk licht meer dan alleen portretten maken. Ook andere genres zoals stillevens, architectuur- of landschapsfotografie zijn mogelijk. Daarnaast kun je het licht zelf tot onderwerp van je foto’s maken. Ga daarvoor op zoek naar opvallende schaduwen, priemende zonnestralen en andere interessante fenomenen. Bij dit soort foto’s is je compositie des te belangrijk.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belichting, fotograferen, fotografie, natuurlijk lichtfotograferen natuurlijk licht

Categorie: Tips & tricks