Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
perfecte achtergrond voor je foto

De perfecte achtergrond voor je foto: zo ga je te werk

Elke fotograaf wil zijn hoofdonderwerp perfect in beeld brengen, en daar speelt de achtergrond een grote rol in. Een te drukke achtergrond leidt namelijk de aandacht van het hoofdonderwerp af. Hoe een goeie achtergrond dan precies in elkaar zit? Met deze tips kun je meteen aan de slag!

Stel de achtergrond van je foto onscherp in
 

Om diepte te creëren, moet je ervoor zorgen dat er voldoende contrast is tussen de voor- en de achtergrond van je beeld. Dat kan je bijvoorbeeld door achtergrond-onscherpte te creëren. Je portret- of landschapsfoto ziet er dan meteen ook een stuk rustiger uit. Het geheim van zo’n beeld? Gebruik een groter diafragma dan je gewend bent (weinig scherptediepte).
 

Ga voor een kikvors- of vogelperspectief
 

Een foto maak je in veel gevallen op ooghoogte, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Eigenlijk is er maar één regel: breng precies in beeld brengt wat jij wil, niets meer en niets minder. Om komaf te maken met storende elementen in je gezichtsveld, kun je bijvoorbeeld experimenteren met een kikvors- of vogelperspectief. In heel wat gevallen levert dat een duidelijker, minder druk en spannender beeld op.

Tip: lees meer over creatieve perspectieven en ontdek hoe ze je foto’s spannender maken!
 

Kies de juiste belichting
 

Wil je de achtergrond wat meer doen opvallen? Kies dan voor een lichte of donkere achtergrond. Door simpelweg met de belichting te spelen, kun je heel wat verschillende effecten creëren. Ook hier geldt: durf variëren en experimenteren.
 

Creëer zelf een achtergrond
 

Als je de gelukkige eigenaar van een fotostudio bent, is een volledig witte achtergrond een musthave. Zo’n achtergrond kun je met Photoshop namelijk makkelijk vervangen met om het even welk beeld. Maar je kunt bijvoorbeeld ook opteren voor een achtergrond met een motiefje óf je kunt enkele welgekozen decorstukken in beeld zetten.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotografie

Categorie: Tips & tricks