vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
cameralenzen

De verschillende cameralenzen op een rij

Wil je een nieuw fototoestel kopen en twijfel je tussen een compactcamera en een spiegelreflexcamera? Weet dan dat een van de voornaamste verschillen het gebruik van de lenzen is. Bij spiegelreflexcamera’s kun je verschillende cameralenzen op hetzelfde toestel gebruiken, terwijl dat bij compactcamera’s niet het geval is. Meer lenzen bieden meer mogelijkheden en dat levert logischerwijs mooiere foto’s op. Ontdek hier de verschillende cameralenzen!

Standaardlenzen
 

Standaardlenzen hebben een brandpuntafstand tussen 35 en 55 millimeter. Ze geven objecten neutraal weer en zijn ideaal om ‘gewone’ foto’s te maken. Als je op zoek bent naar originele foto’s, kun je beter een ander type lens gebruiken. Tenzij je creatief omspringt met belichting, diafragma en sluitersnelheid.
 

Telelenzen
 

Iedereen kent de grote lenzen die fotografen tijdens een voetbalwedstrijd gebruiken. Het gaat om telelenzen waarmee je objecten die veraf zijn toch scherp op beeld kunt vastleggen. Telelenzen hebben een kleine scherptediepte, waardoor de achtergrond onscherp wordt. Je hebt een snelle sluitertijd nodig. Daarnaast is een statief geen overbodige luxe. Ook natuurfotografen maken veel gebruik van telelenzen om bijvoorbeeld een dier op grotere afstand te fotograferen. Een telelens is bovendien ideaal om het gezicht van concertgangers van ver, scherp in beeld te brengen.
 

Groothoeklens


Groothoeklenzen hebben een korte brandpuntafstand en worden veel gebruikt door fotografen die interieurs op de gevoelige plaat vastleggen of reportages maken. Als je een groothoeklens gebruikt, wordt de scherptediepte groter en is de afstand tussen de objecten groter dan in werkelijkheid. Groothoeklenzen laten toe om leuke en creatieve foto’s te maken.
 

Macrolenzen
 

Met macrolenzen kun je objecten van heel dichtbij fotograferen. In ideale omstandigheden is het beeld dat op je sensor valt even groot als het onderwerp dat je fotografeert. De meeste macrolenzen halen die een-op-een-verhouding. Sommige telelenzen hebben ook een ‘macrostand’, maar halen de verhouding niet en dat levert foto’s van mindere kwaliteit op. Het specifieke aan een macro-objectief is dat ze nauwkeuriger is in het scherpstellen op heel korte afstanden.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: cameralenzen

Categorie: Producten