vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fototoestel kiezen

Een fototoestel kiezen: een onbegonnen zaak?

Tegenwoordig nemen veel mensen enkel nog foto’s met hun smartphone. Toch zijn er heel wat redenen te bedenken om voor een echt fototoestel te kiezen. Vandaag is de beeldkwaliteit van fotocamera’s beter dan ooit tevoren én heb je de keuze uit verschillende types fototoestellen. Zie je door de bomen het bos niet meer? We maken je wegwijs

Digitaal natuurlijk! … Of niet?


Digitale fotografie is intussen al een hele tijd de standaard. Toch ben je niet verplicht om voor een digitaal toestel te kiezen. Als je houdt van de charme van analoge fotografie en eventueel zelf je beelden wil ontwikkelen, kun je perfect voor een klassiek toestel kiezen. Zo’n toestel zul je wel op de tweedehandsmarkt moeten zoeken. Ook bij Grobet kun je hiervoor terecht. Het enige probleem bij analoge camera’s is dat je niet altijd onmiddellijk vindt wat je zoekt ….

Ook instantcamera’s zijn trouwens helemaal terug van weggeweest, al is de kwaliteit daarvan uiteraard niet te vergelijken met die van een normaal toestel.


Types fototoestellen


Ga je digitaal? Dan zijn de mogelijkheden quasi eindeloos. Stel jezelf de vraag welk soort foto’s je precies wil maken en wat je budget is. In functie daarvan kun je beslissen welk type fototoestel je het best kiest:

 • Compactcamera: een licht en laagdrempelig toestel met ingebouwde lens en zoom-bereiken tot wel 40x – ideaal voor beginnende fotografen en reizigers.
 • Hoogwaardige compactcamera: een klein, maar goed uitgerust toestel met functionaliteiten die die van een systeemcamera benaderen. Vaak hebben deze camera’s een grotere sensor (1”) dan de gewone ‘compactjes’.
 • Systeemcamera: een toestel met verwisselbare lenzen, dat toch compacter is dan een traditionele reflexcamera. Ideaal voor wie een goede beeldkwaliteit vooropstelt, maar het gewicht van de camera beperkt wil houden.
 • Spiegelreflexcamera: een professioneel toestel met verwisselbare lenzen en een sensor die erg gedetailleerde afbeeldingen aankan.
 • Robuuste camera: een eenvoudig toestel met een stevige behuizing, dat bestand is tegen schokken, stof en water. Geknipt voor wie het wat sportiever
 • Superzoomcamera: een camera met vaste zoomlens van 24x of meer. Handig voor wie reist en details vanop afstand wil fotograferen.


Fototoestel kiezen: belangrijke aandachtspunten


Ook de technische mogelijkheden van een fototoestel zijn cruciaal. Let zeker op:

 • De sensor (grootte, aantal megapixels, ISO-waarde, …)
 • De verschillende preset-instellingen (scènes, modi, …)
 • De lens
 • De stevigheid
 • De batterij


Vergeet de accessoires niet!


Met extra objectieven, een cameratasstatiefgeheugenkaartjes etc. maak je jouw fototoestel helemaal compleet.

Benieuwd naar ons aanbod fototoestellen? Neem zeker een kijkje in onze webshop of neem contact op voor meer informatie.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fototoestel kopen

Categorie: Producten