vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
emotie

Hoe emoties haarfijn vastleggen op de gevoelige plaat?

Spelende kinderen, foto’s van je bruiloft of een speciaal moment in het gezinsleven: foto’s die emoties uitstralen, leveren vaak kostbare herinneringen op. Om de emoties op de juiste manier vast te leggen en geslaagde foto’s te maken, hou je het best rekening met een aantal zaken. Wij zetten de voornaamste op een rijtje en bieden de nodige inspiratie.

Zoek emoties op
 

De verleiding is waarschijnlijk groot om emoties op te zoeken in je naaste omgeving. Foto’s van je gezin of vrienden liggen voor de hand en zijn zeker de moeite waard. Maar de meest verrassende foto’s ontstaan vaak wanneer je in onverwachte situaties terechtkomt. Trek erop uit en maak foto’s van onbekende mensen of bezoek plekken die niet voor de hand liggen.

Tip: sportfotografie is synoniem met emoties. Het hoeft geen topsport te zijn, ook amateursport komt in aanmerking.


Emoties vastleggen? Ga voor spontaneïteit


Geposeerde foto’s zijn niet ideaal als je emoties wilt vastleggen. Je merkt het meteen wanneer mensen instructies hebben gekregen om in de lens te kijken. Laat de geportretteerden dus vrij en trek de kaart van spontaneïteit en oprechtheid. Spelende kinderen, pratende en lachende mensen: het levert de beste foto’s op. Ook bij huwelijksfotografie ga je het best voor spontane foto’s.

Inzoomen is een must wanneer je echte emoties wilt vastleggen. Daarnaast moet je een korte sluitertijd voorzien, zodat de foto’s haarscherp zijn.


Portretfotografie


Wie emoties zegt, zegt portretfotografie. Een foto van je kind, je partner of je ouders: het roept levendige herinneringen op die je wil koesteren. Als je portretten maakt, is het vooral belangrijk om te focussen op de geportretteerde en niet op de achtergrond. Je hebt een kwalitatieve lens nodig en moet ook goed op de belichting letten.

Tip: de persoon die je fotografeert, hoeft niet noodzakelijk in de lens te kijken. Vaak levert het omgekeerde de fraaiste foto’s op.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: tips & tricks

Categorie: Tips & tricks