vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
perspectief

Maak je foto’s spannender met het juiste perspectief

Om mooie foto’s te maken, heb je een gezonde dosis creativiteit nodig. Het juiste perspectief kiezen biedt tal van mogelijkheden. Je kunt op ooghoogte fotograferen en het object waarheidsgetrouw weergeven. Maar je kunt ook een optische illusie creëren en een object groter, kleiner, breder of smaller laten lijken. Wij maken je wegwijs.

Kijk je onderwerp recht in de ogen
 

Fotografeer je een kind, een volwassene of een dier? Neem de foto dan op ooghoogte. Op die manier krijg je het mooiste resultaat en komt je onderwerp beter tot z’n recht. Je kijkt met je lens als het ware in de ogen van je object, waardoor je een beter contact maakt en de foto waarachtig overkomt. Alles wat hoger is dan het standpunt van de fotograaf komt boven de horizon uit. En alles wat lager ligt, blijft onder de horizon.
 

Kikker- of vogelperspectief
 

Wil je een speciaal effect creëren? Dan kun je gebruikmaken van het kikker- of vogelperspectief.

  • Kikkerperspectief: je gebruikt een heel laag camerastandpunt. Het object lijkt vaak groter dan het in werkelijkheid is.
  • Vogelperspectief: je bevindt je boven het object waardoor het kleiner lijkt.

Voor het vogelperspectief hoef je niet op grote hoogte te gaan staan. Sommige onderwerpen kun je perfect van bovenaf fotograferen terwijl je op de begane grond staat. Dankzij een laag perspectief kun je ruimte creëren en lijken de objecten groter dan ze in de realiteit zijn.
 

Spelen met perspectief
 

Perspectief in de fotografie biedt tal van mogelijkheden. Je kunt er creatief mee aan de slag gaan. Zo creëer je een optische illusie die heel leuk kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s van mensen die de Toren van Pisa lijken tegen te houden. In werkelijkheid staan ze tientallen meters verwijderd van het object. Experimenteren is – zoals zo vaak – de boodschap!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: perspectieffotografie

Categorie: Tips & tricks