vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotostudio inrichten

Een fotostudio inrichten: dit zijn de must haves

Het is de natte droom van heel wat fotografen: een eigen fotostudio. Bij het inrichten van zo’n fotostudio komt er natuurlijk heel wat kijken. We maken je graag wegwijs.

Waarom een eigen fotostudio?


Natuurlijk zijn er heel wat fotografische genres die je het best op locatie beoefent, maar voor mooie portretten, foodfoto’s en heldere productfotografie biedt een fotostudio toch enorm veel voordelen. In een studio kun je bijvoorbeeld de achtergrondhelemaal naar je hand zetten. Ook heb je er de mogelijkheid om het licht te manipuleren tot het helemaal perfect zit.


De juiste ruimte kiezen


Het allerbelangrijkste is natuurlijk de ruimte waar je je fotostudio wil onderbrengen. Een ruime, volledig aparte kamer is uiteraard het meest aangewezen, zeker als je ook groepsportretten wil maken. Om kleine producten te fotograferen kan een deel van een bestaande ruimte volstaan.


De benodigdheden: camera en lenzen


Uiteraard heeft het pas zin om een fotostudio uit te bouwen als je een degelijke spiegelreflexcamera hebt. Je moet namelijk de belichting handmatig kunnen instellen. Ook een algemene zoomlens is een must.

Wil je aan productfotografie of aan foodfotografie doen, dan is een macrolens noodzakelijk. Voor portretten is een speciale portretlens erg handig.


Je fotostudio inrichten


Ook de volgende items zijn onmisbaar in elke  fotostudio die naam waardig:

  • Statieven: onmisbaar voor de langere sluitertijden bij onder meer macrofotografie
  • Een softbox: wordt gebruikt om een model egaal te belichten
  • Flitslampen (studioflitser): krachtige flitsers om modellen of producten extra te belichten
  • Continu licht (als alternatief voor flitslampen): er bestaan tal van mogelijkheden met ledbelichting
  • Achtergronddoeken in verschillende kleuren
  • Voor productfotografie: een opnametafel met draaiplateau en/of een fototentje

Ben je op zoek naar materiaal om je fotostudio in te richten? Bekijk dan zeker ons ruim assortiment. Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in de winkel.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotostudio

Categorie: Tips & tricks