vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Terry Donnelly - Sony α9

Terry Donnelly werkt grenzeloos gevarieerd met zijn Sony α9

Veel professionals beginnen als generalist en fotograferen allerlei soorten subjecten, maar uiteindelijk kiezen de meesten een specialisatie. Terry Donnelly is echter een van die unieke fotografen met een passie voor heel diverse onderwerpen. Hij blinkt uit in alle soorten fotografie waar hij zich mee bezighoudt. Voor deze werkwijze heeft hij een camera nodig die overal op kan inspelen. Lees hier waarom Terry voor de Sony α9 koos ...

Terry Donnelly

 

Van sport- tot architectuurfotografie
 

Terry’s shoots variëren enorm. Zijn werk beslaat veel verschillende subjecten, waaronder architectuur, sport en wilde dieren. Dit komt doordat zijn passie voor fotografie vooral wordt gevoed door de mogelijkheid om een breed scala aan subjecten vast te leggen. Hij vertelt: “Dit betekent echter wel dat ik een veelzijdige camera nodig heb. De α9 beschikt over alles wat ik nodig heb om moeiteloos tussen de verschillende disciplines te wisselen en ik kan er voor mijn gevoel volledig op vertrouwen. De beeldkwaliteit en snelheid zijn geweldig, en hij is makkelijk in gebruik.”

Terry Donnelly

Sony α9: zien is geloven
 

Voor Terry is de zoeker een van de belangrijkste functies van de Sony α9. Hij zegt dat deze zijn werkwijze echt heeft veranderd. “Het is geweldig om het beeld te kunnen zien voordat je de foto maakt”, verklaart hij. “Hierdoor kan ik sneller en intuïtiever werken en beter contact maken met het subject. Toen ik nog een DSLR gebruikte, drukte ik na elk shot eindeloos op de weergaveknop om de belichting te controleren. Dankzij de zoeker kan ik nu contact blijven houden met het subject, en die verbinding is waar goede fotografie om draait.”

Terry Donnelly

Sportfotografie: snelheid en nauwkeurigheid
 

Door de veelzijdigheid van zijn shoots heeft Terry een camera nodig waarmee hij snel en nauwkeurig beelden kan schieten. “Als ik sportfoto's maak, weet ik dat ik de burstmodus van de Sony α9 met 20 frames per seconde kan gebruiken om de gezichtsuitdrukking van een sporter perfect te fotograferen en het drama vast te leggen dat persbureaus willen”, zegt hij. “Ondertussen kan ik erop vertrouwen dat het AF-systeem van de camera ervoor zorgt dat het subject in elk frame scherp blijft. Ik hoef dus niet meer te hopen dat de foto met de beste pose ook scherp is, want dat zijn ze allemaal!”

Terry Donnelly

Portretfotografie: opvallende subjecten
 

Terry fotografeert ook stilstaande subjecten. Hij vertelt ons dat hij een juiste scheiding belangrijk vindt bij portretfoto's. Hierdoor komt het subject goed naar voren in de omgeving. Bij geringe scherpstelling helpt zijn Alpha-camera hier echt bij, vindt hij: “Natuurlijk wil ik snelle lenzen, en er zijn er talloze in het Alpha-assortiment, bijvoorbeeld de Distagon T* FE 35 mm f/1.4 ZA, de FE 85 mm f/1.4 GM en de FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS. Maar je hebt niets aan een snelle lens als de scherpstelling niet goed is. Dankzij geavanceerde functies als de Eye-AF kan ik ook foto's maken met een groter diafragma en het subject beter van de omgeving scheiden. De beelden zijn keer op keer haarscherp.”

Terry Donnelly

Een compositie die indruk maakt
 

Ondanks de uiteenlopende aard van Terry's werk is er één element dat al zijn foto's verbindt: compositie. Hij legt uit: “Wat het subject ook is, ik wil altijd een ongebruikelijk perspectief bieden, iets opvallends maken. Dat kan betekenen dat ik vanaf een bijzondere hoogte of vanuit een vreemde hoek fotografeer. Vervolgens zorg ik voor impact door het frame samen te persen.”  

Het scherm van de Sony α9 helpt hem hierbij: “Het beeld is niet alleen haarscherp, maar ik kan het scherm ook kantelen om gemakkelijk vanuit een lage hoek of van bovenaf te fotograferen. En in dit soort situaties is de Touch AF onmisbaar.”

Terry Donnelly

 

Terry is ambassadeur van Sony Europe Imaging. Bekijk meer van zijn werk op www.sony.nl/alphauniverse.Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: dioptrie, Terry Donnellysportfotografie, dieren fotograferen, Sony α9, burstmodusportretfotografie, compositie fotografie, architectuurfotografie

Categorie: Tips & Tricks