vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
loveshoot

Onze tips voor een geslaagde loveshoot

Niets mooier dan de liefde, toch? Als er een koppel op je afstapt met de vraag voor een loveshoot, wil je als fotograaf natuurlijk dat de liefde van de beelden afspat. Geen eenvoudige opdracht, want verliefdheid is iets ongrijpbaars. Maar maak je geen zorgen: met onze tips maak je er ongetwijfeld een geslaagde fotosessie van.

Een loveshoot voorbereiden


Een trouwreportage maak je als fotograaf waarschijnlijk regelmatig, maar een loveshoot is toch nog iets anders. Sommige koppels zijn niet van plan om ooit te trouwen, maar willen gewoon enkele mooie foto’s die duidelijk tonen hoe graag ze elkaar zien. Belangrijk is dat je op voorhand duidelijke afspraken maakt over de stijl en het beoogde effect van de loveshoot.

Hoe dan ook heb je voor een loveshoot meer vrijheid dan bij trouwfoto’s. Doordat het paar geen trouwkledij draagt, kun je in principe alle kanten op. Wel is het van belang dat je in samenspraak met het koppel vooraf nadenkt over de stijl, de kleding en de locatie van de shoot.


Gepaste kleding en locatie


Het is een goed idee om aan het koppel te vragen om enkele verschillende outfits mee te brengen. Vraag bijvoorbeeld om een set feestelijke kleding en een set vrijetijdskleding. Belangrijk is in elk geval dat de kledij van beide partners mooi bij elkaar past. Grote logo’s en teksten vermijd je beter, want die leiden de aandacht af van de emoties.

Ook de locatie is cruciaal. Klassiekers zijn een park of een bos, maar het mag ook origineler. Kies bij voorkeur een plek waar het koppel een speciale band mee heeft. Als je een rustige locatie kiest, is de kans groter dat de partners zich op hun gemak voelen. En dat maakt het jou makkelijker om hun emoties vast te leggen.


Het verloop van de loveshoot


Voor een loveshoot trek je het best één à anderhalf uur uit. Wil je meerdere locaties bezoeken, reken dan op een halve dag. Om het koppel niet op te jagen, is het beter om geen andere afspraken direct na de loveshoot in te plannen. Dat geeft je ook de mogelijkheid om wat te improviseren. Is er bijvoorbeeld een mooie zonsondergang, dan wil je die natuurlijk ten volle benutten.

Tijdens de loveshoot kun je het koppel wat regisseren, maar laat hen zeker ook hun gang gaan. Spontaniteit is de sleutel tot een geslaagde fotoreeks. Durf gerust te spelen met scherptedieptecompositie en lichtinval.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: Loveshoot

Categorie: Tips & tricks