vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotoshoot-voorbereiden

Een fotoshoot voorbereiden: waarop moet je letten?

Een fotoshoot ligt in de regel een tijdje op voorhand vast. Dat geeft je de mogelijkheid om je perfect voor te bereiden. Tijdens de shoot wil je natuurlijk dat alles goed gaat, zodat je de best mogelijke resultaten bereikt. We geven je graag enkele tips voor een geslaagde fotoshoot.

Leer de modellen kennen


Een fotoshoot doe je normaal gezien in opdracht. In elk geval is het belangrijk dat de modellen tevreden zijn met het eindresultaat van de fotosessie. Op voorhand polsen naar hun wensen is dan ook een must. Verdiep je echt in de klant. Overleg, liefst tijdens een persoonlijke ontmoeting, maar als dat niet kan telefonisch, via Skype of per mail. Zorg ervoor dat jullie op één lijn zitten. Het is ook een optie om te werken met een standaard vragenlijstje, al is dat wel minder persoonlijk.


Leg alles klaar voor de fotoshoot


Natuurlijk wil je ook dat tijdens de fotoshoot alles goed gaat op technisch gebied. Zorg er dus voor dat je perfect weet hoe je apparatuur werkt. Tijdens het fotograferen wil je geen tijd verliezen met handleidingen uitpluizen.

Leg op voorhand alle benodigdheden klaar: je cameralenzenflitslichtenstatieven, rekwisieten voor de achtergrond …

Zorg ervoor dat alles gebruiksklaar is. Dat betekent:

  • accu’s opgeladen
  • lenzen schoongemaakt
  • geheugenkaartjes leeggemaakt
  • het decor opgebouwd


Tips voor je modellen


Uiteraard is het logisch dat jij je als fotograaf goed voorbereidt op een fotoshoot. Maar ook je modellen komen het best niet onbeslagen ten ijs. Niet dat je de spontaniteit moet doodknijpen door te veel te plannen, maar enige voorbereiding is toch op zijn plaats.

Geef deze tips mee aan je modellen:

  • Zorg dat de juiste kledij Ga voor complete setjes. Extra kledingsstukken voorzien kan zeker geen kwaad.
  • Hetzelfde geldt voor juwelen en accessoires.
  • Ga indien nodig op voorhand naar de kapper, de schoonheidsspecialist … Zonnen doe je beter niet tijdens de dagen voor de fotoshoot.
  • Oefen alvast in de spiegel een paar mogelijke poses.
  • Drink voldoende water.
  • Gooi je niet in het uitgaansleven tijdens de dagen voor de fotoshoot. Ga op tijd slapen.

Los van het resultaat moet een fotoshoot natuurlijk ook leuk zijn. Vergeet dus zeker niet te genieten.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: voorbereiding

Categorie: Tips & tricks