vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotoreportage

Een fotoreportage: hoe begin je eraan?

Een foto op zich kan mooi en interessant zijn, maar met een fotoreportage vertel je een heus verhaal. Je kunt je louter focussen op de sfeer of als een ware journalist verslag uitbrengen van een gebeurtenis of een evenement. We vertellen je waarop je moet letten.

Plan je fotoreportage


Met een fotoreportage wil je een coherent verhaal vertellen. Het volstaat dus niet om lukraak wat beelden te schieten. Natuurlijk kun je je laten verrassen door wat je ter plekke ziet, maar het is een goed idee om vooraf na te denken over wat je precies in beeld wil brengen.

Eventueel kun je je reportage ophangen aan een bepaald concept. Ga je één welbepaalde persoon volgen? Wat mag je in geen geval missen? Moet je op een bepaald tijdstip zeker op een bepaalde plek zijn? Dat zijn vragen waarop je vooraf het antwoord moet weten.

Vermijd ook onaangename verrassingen: sla dus het telefoonnummer van je contactpersoon op en zorg als je naar een evenement gaat voor het juiste toegangsbandje.


Een geslaagde fotoreportage


Met deze tips maak je van je reportage gegarandeerd een succesverhaal:

  • Neem het juiste materiaal mee. Zorg dat je al het nodige bij de hand hebt (objectieven, geheugenkaartjes, batterijen …), maar vertrek niet te zwaargeladen. Tijdens het fotograferen wil je ook voldoende wendbaar
  • Als de actie zich razendsnel afspeelt (bijvoorbeeld tijdens een concert of een sportwedstrijd), is het aangewezen om veel foto’s te nemen. Ook een parcours op voorhand verkennen kan nuttig zijn. Achteraf maak je dan wel een selectie van de beste beelden.
  • Let op leuke details. Iemand in het publiek die geeuwt? Een grappig opschrift op een kledingstuk? Ook dat wil je vastleggen.
  • Maak gerust veel foto’s, maar verlies de regels voor compositie en belichting niet uit het oog. Je wil dat elke foto op zich kan staan.


De fotoreportage samenstellen


Terug thuis? Dan is het tijd om je fotoreportage samen te stellen. Denk goed na over het aantal foto’s dat je wil behouden en over de volgorde.

Nabewerking van je foto’s kan zeker, maar beperk dit tot een minimum. Zo houd je je fotoreportage authentiek.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotoreportage

Categorie: Tips & tricks