vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Je eigen stijl ontwikkelen in de fotografie

Je eigen stijl ontwikkelen in fotografie: experimenteren maar!

Heel wat fotografen hebben een eigen stijl die je onmiddellijk herkent. Denk maar aan de portretten van Stephan Vanfleteren, de baby’s van Anne Geddes of de naakten van Helmut Newton. Maar hoe ontwikkel je als amateur-fotograaf een eigen stijl? Door te experimenteren en te doen waar je je goed bij voelt! Een woordje uitleg.

Zoek een onderwerp dat je ligt
 

Het werk van de allerbekendste fotografen is vaak zo herkenbaar omdat ze zich gespecialiseerd hebben in een bepaald onderwerp. Wie Vanfleteren zegt, zegt portretten. Uiteraard heeft hij ook wel andere soorten beelden gemaakt, zoals stillevens of architectuurfoto’s, maar hij heeft toch vooral naam gemaakt met zijn typische ‘karakterkoppen’.

Natuurlijk houdt niemand je tegen om zowel huwelijksreportages als concertfoto’s en beelden van wielerwedstrijden te maken, maar als je graag een eigen stijl wil, ga je toch een keuze moeten maken. Neem wel een onderwerp dat je ligt. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in mode of als je een sportliefhebber bent, is het misschien een goed idee om het in die richting te zoeken.

 

Ontwikkel een herkenbare techniek
 

Naast hun specifieke onderwerpen, staan fotografen ook bekend om de techniek die ze hanteren. De ene zweert bij analoge zwart-witfotografie, terwijl een ander net kiest voor zwaar gestylede beelden waar veel Photoshop aan te pas komt.

Welke techniek je ook kiest, zorg dat je hem tot in de puntjes beheerst. En dat is enkel mogelijk door veel te oefenen en te experimenteren. Zelfs in ‘achteloze’ snapshots kun je de hand van de meester herkennen!

 

Een eigen stijl: kopieer geen anderen
 

Natuurlijk kun je je laten inspireren door bekende fotografen. Learn from the masters, zo wordt vaak gezegd. Let er wel op dat je geen schaamteloze na-aper wordt. Enkel wie als fotograaf voldoende eigen accenten legt, kan een persoonlijke stijl ontwikkelen. Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotografiestijlen, fotograaf stijl, genre fotografie, professionele fotoshoot, bijzondere fotografen, mijn stijl fotografie

Categorie: Tips & tricks