vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotografie witte achtergrond

Fotograferen tegen een witte achtergrond: zó krijg je een optimaal resultaat

Als je in een studio fotografeert, is het vaak handig om dat tegen een witte achtergrond te doen. Met zo’n achtergrond kun je namelijk alle kanten uit. Maar hoe maak je een witte achtergrond? En hoe zorg je ervoor dat hij er op jouw foto’s ook écht wit uitziet? Ontdek onze tips!

Waarom een witte achtergrond?
 

Voor bepaalde foto’s heb je liever geen drukke, storende achtergrond. Denk bijvoorbeeld maar aan packshots of aan pasfoto’s. Bij andere foto’s is het dan weer de bedoeling om de achtergrond met behulp van fotobewerkingssoftware te vervangen door iets anders, bijvoorbeeld een motiefje. Of misschien ben je wel van plan om met verschillende beelden een collage samen te stellen? In al die gevallen is het bijzonder handig om je onderwerp tegen een witte achtergrond te fotograferen. Uiteraard kun je een bestaande achtergrond digitaal wegwerken, maar dat kan een hele klus zijn, zeker als je op die manier meerdere foto’s moet bewerken.
 

Een witte achtergrond kopen of zelf maken?
 

Als je enkel kleine producten gaat fotograferen, kan het volstaan om een witte muur of witte tafel als achtergrond te gebruiken. Ook met een stevig vel wit papier kun je al heel wat realiseren.

Zie je het groter en ga je bijvoorbeeld ook personen ten voeten uit fotograferen? Dan kun je gebruikmaken van professionele achtergrondsystemen met grote rollen papier of katoenen doeken. Neem zeker een kijkje in onze webshop en ontdek de mogelijkheden!

Wil je een hele scène in een volledig witte omgeving fotograferen of filmen? Dan zul je moeten aankloppen bij een speciale studio, waar ze een heuse infinity wall of infinity cove hebben.
 

Je flitsers opstellen
 

Behalve de achtergrond zelf, is ook de opstelling van je flitslichten cruciaal voor een optimaal resultaat. Vermijd paraplu’s en softboxen, maar gebruik flitsers met een kelk of kleppenset. Stel twee exemplaren symmetrisch links en rechts van je onderwerp op en richt ze naar de achtergrond. Zorg er wel voor dat je flitsers niet in beeld komen en dat het licht elkaar niet kruist. Voor een optimaal wit resultaat, kun je de achtergrond het best twee stops overbelichten.

Nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialisten of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotografie witte achtergrond

Categorie: Tips & Tricks