vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
apps om foto’s te bewerken

8 handige apps om foto’s te bewerken

Neem je regelmatig foto’s met je smartphone of tablet? Dan is het leuk om ze te bewerken en er echt iets speciaals van te maken. Het is niet alleen leuk voor jezelf; je kunt de bewerkte foto’s ook op sociale media delen en je vrienden ermee verrassen. Er zijn tegenwoordig tal van handige apps beschikbaar waarmee je foto’s snel kunt bewerken. Wij zetten er acht op een rij. 

Snapseed
 

Snapseed van Google is momenteel waarschijnlijk de handigste gratis app voor fotobewerking. Helderheid en de witbalans aanpassen, kleurenniveaus en contrast wijzigen: met Snapseed is het een fluitje van een cent. Ook foto’s bijsnijden of filters toepassen gaat erg vlot. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus!

Ontdek Snapseed
 

Pixlr
 

Ook Pixlr heeft ontzettend veel features. Filters, overlays, randjes, … Het is allemaal mogelijk. Met meer dan 500 effecten is deze gratis fotobewerkingsapp dan ook een must-have voor de liefhebbers.

Ontdek Pixlr
 

Afterlight
 

Nog een gratis fotobewerkingsapp is Afterlight. Wil je het potentieel van deze software optimaal benutten? Gebruik de app dan op je iPad.

Ontdek Afterlight
 

Mextures
 

Met Mextures kun je tal van effecten en filters in lagen met elkaar combineren. Handig is ook dat je jouw bewerkingen kunt opslaan om later opnieuw te gebruiken. Mextures is niet volledig gratis, maar kost je de prijs van een pintje.

Ontdek Mextures
 

Instagram
 

Instagram is een van de populairste socialmediaplatformen ter wereld, maar natuurlijk is het in de eerste plaats ook een foto-app met een aantal handige ingebouwde bewerkingsmogelijkheden. Het bekendst zijn de filters, maar je kunt met Instagram ook foto’s bijsnijden of de beeldkwaliteit verbeteren.

Ontdek Instagram
 

Photoshop Express
 

Adobe is met programma’s als Photoshop en Illustrator al jaren dé referentie op het gebied van beeldverwerking. Het bedrijf kon dan ook niet achterblijven en heeft met Photoshop Express een mobiele versie van zijn bekende fotosoftware op de markt gebracht. Photoshop Express is een app voor de echte fotofanaten die heel wat mogelijkheden biedt, al kun je helaas niet alle functies gratis gebruiken.

Ontdek Photoshop Express
 

Lightroom Mobile
 

Liever een app waarmee je snel met de kleuren en helderheid van je beelden kunt spelen? Dan is de mobiele versie van Lightroom (ook van Adobe) misschien wat je zoekt. Let op: ook bij deze app zijn niet alle functies gratis.

Ontdek Lightroom Mobile
 

Affinity Photo
 

Geen fan van Adobe en zijn abonnementsformule? Affinity biedt een betaalbaar alternatief voor zowat alle courante grafische programma’s van de Amerikaanse multinational. Zo kun je je met Affinity Photo op de iPad grafisch helemaal uitleven.

Ontdek Affinity Photo


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotobewerkingsappstechnologie, foto bewerken iphone, gratis app foto bewerken, foto bewerken filter

Categorie: Tips & tricks