Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
smartphone selfiestick

Met deze accessoires voor je smartphone maak je nóg betere foto’s en video's

De kans is groot dat je met je smartphone al meer foto’s (en video’s) gemaakt hebt dan met enig ander toestel. Fotograferen en filmen met een smartphone is dan ook erg makkelijk en handig – je hebt het ding namelijk altijd op zak. Tegenwoordig levert het ook best kwalitatieve beelden op. Wil je betere controle over het eindresultaat, dan kun je je smartphone uitrusten met diverse handige accessoires. We zetten er enkele op een rijtje.

Fotograferen en filmen met je smartphone

Oké, voor het ‘echte werk’ ben je nog altijd beter af met een spiegelrefex- of een systeemcamera, maar smartphones hebben zeker ook hun waarde als camera. Voor een snelle selfie, een snapshot of een foto voor je Instagram-account is je telefoon prima geschikt. Het is vooral handig dat je beelden onmiddellijk klaarstaan om door te sturen naar je vrienden of om te delen op sociale media.

Natuurlijk zijn er ook nadelen: zo kun je nauwelijks iets wijzigen aan de instellingen. Spelen met scherptediepte, sluitertijden, enzovoort is niet evident. Ook is het soms moeilijk om de camera juist vast te houden voor de ultieme compositie. Gelukkig kunnen accessoires dat euvel in veel gevallen verhelpen.

Een waaier aan accessoires voor je smartphone

Wil je je smartphonefotografie naar een hoger niveau tillen? Dat kan met deze accessoires:

  • Selfiestick: inmiddels een heuse klassieker, vooral bij toeristen en socialmediafanaten. Met een selfiestick maak je ook in de meest extreme omstandigheden (in het publiek bij een concert, hangend aan een rots, ...) een leuk zelfportret. Let wel: selfiesticks zijn niet overal toegelaten. Informeer je dus vooraleer je naar een evenement gaat of een bezienswaardigheid bezoekt.
  • Statieven en clips: beelden maken met je smartphone wordt een stuk makkelijker als je je toestel kunt vastzetten. Er bestaan kleine statieven die je op tafel kunt zetten, maar ook constructies die je, bijvoorbeeld met zuignappen, op diverse oppervlaktes kunt vastmaken.
  • Handheld stabilisatoren: ga je filmen, bijvoorbeeld voor TikTok of voor een eigen vlog? Dan is een stabilisator een must om je video’s kwalitatief naar een hoger niveau te tillen. Met de ‘stabilizers’ van Zhiyun of DJI behoren schokkerige beelden voorgoed tot het verleden.

Geïnteresseerd in accessoires voor je smartphone? Neem zeker een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: smartphonefotografie

Categorie: Tips & tricks