vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
smartphone selfiestick

Met deze accessoires voor je smartphone maak je nóg betere foto’s

Vraag aan honderd mensen met welk toestel ze de meeste foto’s maken en de kans is groot dat ze hun smartphonevermelden. Fotograferen met een smartphone is dan ook makkelijk en handig – je hebt het ding altijd op zak. Tegenwoordig levert het ook best kwalitatieve foto’s op. Wil je nog betere controle over het eindresultaat, dan kun je je smartphone uitrusten met diverse handige accessoires.

Fotograferen met je smartphone


Oké, voor het ‘echte werk’ ben je nog altijd beter af met een spiegelrefex- of een systeemcamera, maar smartphones hebben zeker ook hun waarde als fototoestel. Voor een snelle selfie, een snapshot of een foto voor je Instagram-account is je telefoon prima geschikt. Het is vooral handig dat je foto onmiddellijk klaarstaat om door te sturen naar je vrienden of om te delen op de sociale media.

Natuurlijk zijn er ook nadelen: zo kun je nauwelijks iets veranderen aan de instellingen. Spelen met scherptediepte, sluitertijden, enzovoort is dan ook niet mogelijk. Ook is het soms moeilijk om de camera juist vast te houden voor de ultieme compositie. Gelukkig kunnen accessoires dat euvel in veel gevallen verhelpen.


Een waaier aan accessoires voor je smartphone


Wil je je smartphonefotografie naar een hoger niveau tillen? Dat kan met deze accessoires:

  • Selfiestick: inmiddels een heuse klassieker, vooral bij toeristen en socialmediafanaten. Met een selfiestick maak je ook in de meest extreme omstandigheden (in het publiek bij een concert, hangend aan een rots, …) een leuk zelfportret. Let wel: selfiesticks zijn niet overal toegelaten. Informeer je dus vooraleer je naar een evenement gaat of een bezienswaardigheid bezoekt.
  • Opzetlenzen: een volwaardige camera kun je uitrusten met tal van lenzen en objectieven. Ook voor smartphones is dat mogelijk. Met de juiste opzetlens kun je met je toestel bijvoorbeeld detailfoto’s maken of een fisheye– of groothoekeffect verkrijgen.
  • Statieven en clipsen: fotograferen met je smartphone wordt een stuk makkelijker als je je toestel kunt vastzetten. Er bestaan kleine statieven die je op tafel kunt zetten, maar ook constructies die je, bijvoorbeeld met zuignappen, op diverse oppervlaktes kunt vastmaken.

Geïnteresseerd in accessoires voor je smartphone? Neem zeker een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: smartphonefotografie

Categorie: Tips & tricks